Bravo: Ana Konjuh je u drugom kolu Wimbledona

Mlada 16-godišnja hrvatska tenisačica Ana Konjuh sjajno je otvorila svoj premijerni nastup u seniorskoj konkurenciji na Wimbledonu, trećem Grand Slam turniru sezone.

23.6.2014.
14:46
VOYO logo

Nakon što se u glavni ždrijeb probila kroz kvalifikacije Konjuh je u 1. kolu savladala Novozelanđanku rodom iz Splita Marinu Erakovic sa 6-3, 4-6, 6-0. Meč je bio gotov za jedan sat i 37 minuta igre, a Konjuh je ispalila pet asova i oduzela suparnici servis čak sedam puta.

Konjuh je trenutno 188., a Erakovic 66. tenisačica WTA ljestvice, a ovo je bio njihov prvi međusobni ogled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća suparnica za Dubrovčanku bit će Belgijka Yanina Wickmayer koja je u 1. kolu izbacila 17. nositeljicu Samanthu Stosur sa 6-3, 6-4. Wickmayer je trenutno 54. igračica na svijetu, a najbolji rezultat u karijeri u Wimbledonu je ostvarila 2011. godine kada je dogurala do osmine finala.

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni (108. na WTA ljestvici) izgubila je meč 1. kola Wimbledona od osme nositeljice Viktorije Azarenke. Favorizirana Bjeloruskinja na kraju je slavila sa 6-3, 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala je Lučić-Baroni veliku priliku odvesti meč barem do trećeg seta budući je na početku drugog seta došla do breaka i držala ga do same završnice.

Vodila je hrvatska tenisačica 5-3 u toj dionici igre, kod 5-4 imala i servis za set, ali Azarenka se uspjela vratiti, nanizala je četiri uzastopna gema i došla do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Azarenki se vidi da joj nedostaju mečevi budući se tek vratila natjecateljskom tenisu po oporavku od ozljede stopala. Bio je ovo njihov drugi međusobni ogled, a Azarenka je slavila i u prvom koji su odigrale prije četiri godine također u Wimbledonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo