Iznenađenje dana u Wimbledonu: Ispali Nadal i Šarapova!

1.7.2014.
17:54
VOYO logo

Prvu meč-loptu Kerber je imala pri vodstvu 5-2 u trećem setu. Nije je iskoristila, pa su gledatelji uživali u pravoj drami u desetom gemu, u kojem je njemačka tenisačica na servis Ruskinje propustila još pet-meč-lopti, ali je ukupno sedmu napokon uspjela realizirati, te ostvariti drugu pobjedu u šestom srazu protiv Šarapove, pobjednice u Wimbledonu prije 10 godina, koja je ove godine osvojila svoj drugi naslov na Roland Garrosu.

"Nevjerojatno! Igrale smo stvarno na visokoj razini cijeli meč. Svaki set je bio tako tijesan. Jako sam sretna što sam pobijedila tako veliku igračicu. Marija igra sjajno na travi. Govorila sam si da moram vjerovati u svoju igru i ići za svojim udarcima, da moram biti agresivna. Na kraju je upalilo", izjavila je Kerber, koja će u četvrtfinalu igrati protiv Kanađanke Eugenie Bouchard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Serene Williams, Li Na, Agnieszke Radwanske i Viktorije Azarenke, mnogi su Šarapovu vidjeli kao najvećeg favorita za osvajanje titule. No, sada više ni nje nema u turniru.

Rumunjka Simona Halep, koja je nedavno izgubila od Šarapove finale Roland Garrosa, plasirala se u četvrtfinale lakom pobjedom protiv Kazahstanke Zarine Diyas 6-3, 6-0. Za polufinale će Halep igrati protiv Njemice Sabine Lisicki, koja je lani izgubila finale Wimbledona od Francuskinje Marion Bartoli. Lisicki je u četvrtfinalu svladala Kazahstanku Jaroslavu Švedovu 6-3, 3-6, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čehinja Lucie Šafarova, 23. igračica svjetskog poretka, pobijedila je u prvom četvrtfinalnom ogledu za jednu poziciju bolje rangiranu Ruskinju Jekaterinu Makarovu 6-3, 6-1 za samo 58 minuta igre. Bio je to treći ogled dvije ljevoruke igračice i druga pobjeda Šafarove, koja je izborila svoj prvi polufinale na bilo kojem Grand Slam turniru u 28. godini.

Sigurno je da će u donjem dijelu ždrijeba u finalu igrati jedna Čehinja, jer Šafarova čeka bolju iz sraza njezine dvije sunarodnjakinje u kojem se sastaju pobjednica iz 2011. godine Petra Kvitova i Barbora Zahlalova-Strycova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/7DJgHwseiDI

Australski 19-godišnji tenisač Nick Kyrgios, 144. na ATP ljestvici, pobijedio je prvog svjetskog reketa, Španjolca Rafaela Nadala 7-6(5), 5-7, 7-6(5), 6-4 u osmini finala Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafael Nadal igrao je pet puta u finalu Wimbledona i dvaput ga osvojio, ali sada već treću godinu zaredom napušta All England Club daleko prije očekivanja. Prije dvije godine ga je u 2. kolu eliminirao Čeh Lukaš Rosol, prošle godine je izgubio već u 1. kolu od Belgijanca Stevea Darcisa, a sada mu se u osmini finala dogodio Nick Kyrgios, koji nastupa s pozivnicom organizatora. Mladi Australac igra svoj prvi Wimbledon i debitirao je na središnjem terenu.

- Igrao sam izvanredno. Morate vjerovati od početka da možete dobiti meč – rekao je odmah nakon najveće pobjede u karijeri Kyrgios, koji je zabio 37 asova i osvojio 83% poena nakon prvog servisa. Samo jednom je izgubio servis u meču, kao i Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kyrgios će u svom prvom Grand Slam četvrtfinalu karijere igrati protiv 8. nositelja, Kanađanina Milosa Raonica, koji je sa 4-6, 6-1, 7-6(4), 6-3 svladao 10. nositelja, Japanca Keija Nishikorija. Raonic je tom dvoboju zabio 35 asova, dva manje od Kyrgiosa protiv Nadala… Dvojica najboljih švicarskih tenisača, Roger Federer i Stanislas Wawrinka, izborili su međusobni ogled u četvrtfinalu Wimbledona.

Sedmerostruki pobjednik turnira Roger Federer svladao je u osmini finala Španjolca Tommyja Robreda 6-1, 6-4, 6-4, te je upisao 11. pobjedu u 12. ogledu s Robredom, 22. tenisačem svijeta. Španjolac je jedinu pobjedu ostvario u njihovom prethodnom srazu, prošle godine u osmini finala US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom meču je Robredo imao samo jednu break-loptu, i to kada je Federer servirao za meč. Nije je iskoristio, pa je Federer i dalje jedini igrač na ovogodišnjem Wimbledonu koji još nije izgubio servis. Držao je servis u svakom od 54 servis-gema, spasivši pritom svih osam break-lopti svojih suparnika.

- Snažno sam krenuo u meč i u tom ritmu ostao do kraja. Jedino mi je bilo teže servirati za pobjedu. Vrlo sam sretan i zadovoljan pobjedom u tri seta, kao i mojom igrom koja je točno onakva po mojim željama. Dobro sam servirao, dobro sam se kretao, solidno sam vraćao servise. Jako sam zadovoljan – rekao je Federer, kojeg sada očekuje sudar sa sunarodnjakom Stanislasom Wawrinkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik ovogodišnjeg Australian Opena zaustavio je u osmini finala Španjolca Feliciana Lopeza 7-6(5), 7-6(7), 6-3, te je izborio svoj prvi četvrtfinale u Wimbledonu.

Federer vodi s 13-2 u pobjedama protiv svog prijatelja Wawrinke. No, zadnji meč, u finalu Monte Carla, dobio je Wawrinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Jako se radujem još jednom meču sa Stanom – veli Federer.

Wimbledon, tenisači, osmina finala: Wawrinka (5) – Lopez (19) 7-6(5), 7-6(7), 6-3 Federer (4) – Robredo (23) 6-1, 6-4, 6-4 Raonic (8) – Nishikori (10) 4-6, 6-1, 7-6(4), 6-3 Kyrgios – Nadal (2) 7-6(5), 5-7, 7-6(5), 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

tenisačice, osmina finala:

Kerber (9) – Šarapova (5) 7-6(4), 4-6, 6-4 Halep (3) – Diyas 6-3, 6-0 Lisicki (19) – Švedova 6-3, 3-6, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtfinale:

Šafarova (23) – Makarova (22) 6-3, 6-1 Kvitova (6) – Zahlavova-Strycova 6-1, 7-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo