HRVAT SE VRAĆA NA 'OTOK' / West Ham potvrdio: 'Slaven Bilić naš je novi menadžer!'

Image
Foto: Bešiktaš

Bivši hrvatski izbornik na klupi kluba iz istočnog Londona zamijenit će Sama Allardycea

9.6.2015.
12:19
Bešiktaš
VOYO logo

Slaven Bilić novi je menadžer West Hama, potvrdio je u utorak poslijepodne engleski  klub. Bivši hrvatski izbornik na klupi kluba iz istočnog Londona zamijenit će Sama Allardycea.

A da su dvije strane blizu dogovora bilo je jasno još jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da ćemo u sljedećih 48 sati objaviti ime novog menadžera", objavio je tada na svojoj internetskoj stranici West Ham.

Image

Nakon puna dva tjedna kampanje čelnici londonskog prvoligaša izbor su prije nekoliko dana sveli na dva imena - Slavena Bilića i Marcela Bielsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi sjajno kada bi se pojavio netko tko je u prošlosti imao vezu s našim klubom. To bi mu svakako bio plus Suvlasnik West Hama David Gold

Međutim, s obzirom da se naveliko nagađa da će argentinski Luđak u Marseilleu dobiti novi, puno izdašniji ugovor, bilo je jasno da je Bilić prvi izbor vlasnika West Hama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski mediji hrvatskog su stručnjaka promovirali u novog menadžera West Hama i prije no što je stigla službena potvrda. Vijest da je Bilić preuzeo Čekićare ubrzo je prihvaćena i od strane Wikipedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi sjajno kada bi se pojavio netko tko je u prošlosti imao vezu s našim klubom. To bi mu svakako bio plus", izjavio suvlasnik West Hama David Gold i time zapravo otklonio sve sumnje.

Iako je na Upton Parku igrao samo jednu sezonu, pouzdani branič iz Hrvatske osvojio je navijače odgodivši transfer u Everton kako bi Čekićarima pomogao da izbjegnu ispadanje iz Premiershipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je preuzeo klupu jednog od najvećih klubova u Engleskoj (West Ham je osnovan prije 120 godina), Biliću će po svemu sudeći pripasti i čast da povede West Ham u novo poglavlje u klupskoj povijesti. Naime, od sezone 2016./2017. Čekićari će umjesto na Upton Parku nastupati na Olimpijskom stadionu.

Bilićeva trenerska statistika

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Wikipedija

Navijači se nadaju dolasku Marija Mandžukića

Navijači West Hama nadaju se da bi 'veze' Slavena Bilića mogle rezultirati velikim transferima. Naime, pristalice Čekićara uvjerene su da bi Hrvat na Upton Park mogao dovesti Marija Mandžukića, s kojim je surađivao u reprezentaciji, a vjeruju i da će se u Londonu pojaviti Demba Ba, napadač kojeg je Bilić vodio u Bešiktašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Europi nakon dugih devet godina

West Ham će iduće sezone igrati u kvalifikacijama Europske lige, i tako je izborio Europu prvi put u posljednjih devet godina. West Ham je ove sezone završio na 12. mjestu Premiershipa, ali je Europu osigurao osvojivši prvo mjesto na ljestvici 'Fair-playa' Premiershipa ispred Liverpoola, Manchester Cityja, Evertona i Burnleyja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo