OGLAS

WADA UKINULA TROGODIŠNJU SUSPENZIJU ZA RUSKE SPORTAŠE: / Doping afera dobila svoj nastavak

Image
Foto: AFP

Došlo je do preokreta u velikom antidopinškom slučaju

20.9.2018.
19:56
AFP
VOYO logo

Ruski sportaši opet bi mogli pod svojom zastavom sudjelovati na međunarodnim natjecanjima nakon što je Međunarodna anti-dopinška agencija (WADA) u četvrtak ukinula trogodišnju supenziju Ruske anti-dopinške agencije (RUSADA).

RUSADA je ostala bez međunarodnih ovlasti i licence u listopadu 2015. godine zbog velike afere dopinga ruskih sportaša na ZOI u Sočiju, a koji je laboratorij u Moskvi prikrivao i zataškavao. Kako navodi ruska agencija TASS, na kongresu na Sejšelima za prestanak suspenzije je glasovalo devet od 12 članova Izvršnog odbora WADE, dvojica su bila protiv, a jedan suzdržan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskva oduševljena

Službena Moskva je s oduševljenjem dočekala odluku WADE, pa je presjednik RUSADE Jurij Ganus kazao kako "kako je to prvi korak ka povratku kredibiliteta Rusije", a list Sport Express tvrdi da je to "Kraj noćne more za ruske sportaše".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ruski mediji upozoravaju da je WADA ukinuće suspnzije uvjetovala jasnim poštivanjem pravila i rokova, a jedan od tih uvjeta je trenutačan i potpun uvid u dokumantaciju RUSADE, kao i priznanje McLarenovoga izvješća o nepravilnostima u ruskom sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo