Vujošević: Protiv Partizana se vodi fašistička kampanja

Trener crno-belih optužio državu i medije da namerno favorizuju Crvenu zvezdu

1.3.2013.
16:24
VOYO logo

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je se u državi i preko medija vodi prljava kampanja koja ima za cilj da nanese velika šteta njegovom klubu.

- Kampanja koja se vodi protiv Partizana u štampi je pomalo fašistička. Simpatije ljudi na vlasti kod nas ne stvaraju efekat predaje, već inat. Niko nam nije kriv za poraz od Olimpije, sami smo krivi, kako kaže Niče: "Što ne ubije čoveka, ojača ga", tako ćemo i mi - rekao je Vujošević na konferenciji za novinare uoči meča sa Cedevitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je istakao da mu veoma smeta što su pojedini sportski mediji objavili netačnu informaciju da crno-beli planiraju da dovedu nekadašnjeg igrača FMP-a i Crvene zvezde Nemanju Aleksandrova.

- Nije tačno da je potpisao, niti da smo imali kontakt. Nije tačno ni da postoji blokada zbog tužbi bivših igrača Katića, Mačvana i Raduljice - izjavio je trener srpskog šampiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vujošević je naveo da rivalitet između Partizana i Zvezde mora da postoji, ali da je važno da bude u granicama normale.

- Već desetak godina naš rivalitet je prešao granice normalnog. Bacanje kesa sa mokraćom bilo je odavno, nije počelo od mene i Čovića. Mnogo su složeniji problemi i krupniji igrači su uključeni. Kreira se slike da sam glavni incijator problema koji se dešavaju, a ja nikad nisam bio mirniji nego ove godine. Mene su sve vreme vređali kada je Zvezda bila domaćin, ali smatram da to moram da podnesem, ne vodim ženu na utakmicu. Sukob Vujošević-Čović nema vezе sa ovim. Nije problem da se sedne za sto, evo seli su Dačić i Tači, pa nisu rešeni problemi - smatra iskusni stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslednjih dana veliku pometnju u javnosti izazvala je informacija iz Evrolige da će plasman u elitno takmičenje izboriti finalisti fajnal-fora Jadranske lige, a ne pobednik ligaškog dela i šampion, kako je uoči starta sezone saopštilo rukovodstvo regionalnog takmičenja.

- Nama je svojevremeno trogodišnji ugovor oduzet kada je postalo jasno da niko ne može da nas ugrozi. Moramo da se borimo za fajnal-for. Nama će možda značiti ovo tumačenje Evrolige, jer bismo jednom pobedom došli u finale i igrali u elitnom takmičenju. Ipak, mi imamo moral, dok neki drugi timovi pokazaju moralnu elastičnost - zaključio je Vujošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo