provocirao cavanija / Vrhunac nesportskog ponašanja: Jara je zbog ovog poteza suspendiran s Copa Americe

Image
Foto: Youtube

Disciplinska komisija Južnoafričkog nogometnog saveza (CONMEBOL) nakon utakmice je ocijenila ovaj potez izrazito nesportskim te ga kaznila suspenzijom od tri utakmice

29.6.2015.
10:31
Youtube
VOYO logo

Branič čileanske nogometne reprezentacije i član njemačkog Mainza Gonzalo Jara propustit će ostatak natjecanja na Copa Americi zbog izrazito nesportskog i rijetko viđenog poteza na četvrtfinalnoj utakmici protiv Urugvaja. 

Jara je naime, u jednom trenutku utakmice prišao napadaču Edinsonu Cavaniju te ga prstom isprovocirao, nakon čega ga je Cavani lagano odgurnuo i zaradio drugi žuti i crveni karton. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čile je nakon toga iskoristio brojčanu prednost i prošao u polufinale gdje ga čeka Peru. 

Disciplinska komisija Južnoafričkog nogometnog saveza (CONMEBOL) nakon utakmice je ocijenila ovaj potez izrazito nesportskim te ga kaznila suspenzijom od tri utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jarini postupci u svjetskim su medijima izazvali zgražanje, dok su njegov potez čileanski mediji izjednačili s Maradoninim pogotkom rukom Englezima na SP-u 1986. u Meksiku i nazvali ga "Božjim prstom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgora stvar je što to nije cijela priča. Kako otkriva Mario Rebollo, pomoćni trener urguvajske reprezentacije, Jara je Cavaniju dobacivao uvrede na račun oca: "Stari će ti guliti 20 godina jer je ubio malog na motoru", dobacivao je suparniku ne bi li ga izbacio iz takta zbog tragedije koja se dogodila dan prije utakmice.

Naime, Cavanijev otac skrivio je nesreću zbog koje je poginuo 19-godišnji motociklist. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se užasno zbog onog što se dogodilo i iz dubine srca nadam se da se moja i obitelj preminulog mogu naći i porazgovarati kao ljudi. Njegovi proživljavaju pakao, ali vjerujte da ni nama nije lako", izjavio je Cavani.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo