VIDEO: / Izgubili 40 milijuna eura i postali vijest dana!

Kamerman The Suna uhvatio je pred kraj Olimpijskih igara umornog zaštitara dok je spavao - na radnom mjestu.

13.8.2012.
15:13
VOYO logo

Na videosnimci jasno je vidljivo da djelatnik zaštitarske tvrtke G4S, uživa snom pravednika u vrijeme dok bi trebao obavljati svoju profesionalnu dužnost. Izvalio se na klupi, pošto se diskretno raskomotio izuvši cipele i skinuvši čarape, a njegovo je hrkanje odjekivalo uznemirujuće bučno.

Dojam svoje 'ekskluzive', Sun je pojačao uz malo istraživačkog rada: otkrili su reporteri najčitanijega britanskog tabloida tako da je većina unovačenih zaštitara prošla tek dvoipodnevnu obuku. Više pak svježe regrutiranih redara na formalnom polaganju ispita nije bilo u stanju pronaći sakrivenu repliku jednostavne eksplozivne naprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Olimpijski je projekt završio pogubno za G4S, privatnog koncesionara Londonskih igara za pitanja sigurnosti i zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik tvrtke Adam Mynott izjavio je da će kompanija na njemu izgubiti između 35 i 50 milijuna funti.

Uz to, donirat će Britanskoj vojsci 2.5 milijuna funti. Naime, vojska Ujedinjenog Kraljevstva uskočila je u pomoć zaštitarskoj tvrtki '5 do 12', nakon što su iz G4S-a javno priznali da nemaju dovoljno osoblja za osiguravanje reda, te zaštite i sigurnosti sportaša i ostalih sudionika olimpijskih događanja. Vojska je regrutirala 3500 svojih djelatnika i stavila ih na raspolaganje organizatorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donacija vojsci samo je dio iznosa kojim će zaštitar morati obeštetiti Vladu zbog neispunjavanja ugovornih obveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo