Veliku pobjedu Hrvatske zamalo zasjenio incident

26.7.2011.
21:17
VOYO logo

Hrvatska je u pobjedom nad Crnom Gorom (9:6) izborila polufinale Svjetskog prvenstva u Šangaju protiv Italije.

Utakmica je, nažalost, imala i 'treće poluvrijeme', odnosno verbalni rat između dvojice izbornika, crnogorskog Petra Porobića i hrvatskog Ratka Rudića. Povod sukoba zbio se 14 sekundi prije kraja utakmice kada je hrvatska pobjeda već bila osigurana. Bilo je 9:6 kada je Porobić je pozvao minutu odmora. Igra nije bila ni nastavljena kada je (u građenju pozicija) Tičić laktom udario po licu Andru Bušlju kojemu je potekla krv. Je li to Tičić uradio namjerno ili nenamjerno teško je reći (Tičić je poslije rekao da je samo 'čupao ruku'), ali strasti su uzavrele. Došlo je do koškanja, Radović i Jokić krenuli su prema našim igračima i činilo se da će se incident razbuktati. Srećom nije, a suci bez prava zamjene isključili Tičića, ali nije dosuđen peterac za Hrvatsku jer se sve to događalo izvan igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa zar mislite da bih ja igraču rekao da udari suparnika!? Kakve su to insinuacije? Pa mi smo prijatelji s hrvatskom reprezentacijom i ja s hrvatskim izbornikom. Tražio sam minutu odmora s ciljem da zabijemo gol. Nije isto izgubiti sa 9:6 ili 9:7. Tičić kaže da je samo čupao lakat, ne znam, vidjet ćemo kad pogledamo snimku. Osim toga, kad se gubi, treba izgubiti dostojanstveno, a ovo bi baš bio kukavički potez. Izgubili smo utakmicu jer smo od druge četvrtine igrali pogrešno, jer smo igrali statično s igračem više, a na kraju se pokazalo da su hrvatski igrači bili odmorniji, svježiji, i to je presudilo", kazao je Porobić kojeg su uznemirila novinarska pitanja. No, upravo tada u tzv. miks-zonu stigao je i Rudić, koji nije čuo ništa od ovoga što je Porobić rekao. Zamjerio je Porobiću na toj minuti odmora, jer je epilog svega, kazao je, da će Bušlje morati na šivanje (poslije se doznalo da je njegova razderotina sanirana s tri šava) i da možda neće moći igrati u polufinalu. To je Porobića sasvim razbjesnilo pa je počeo vikati. "Pobogu, Ratko, znamo se 20 godina, pa zar ti vjeruješ da sam svom igraču rekao da udari tvog igrača?" Ponavljao je Porobić ono što je i rekao i novinarima, ali mnogo povišenijim tonom, no tu se srećom našao pribrani Andrija Popović iz Crnogorskog saveza (bivši mladostaš), smirio je svog trenera i izveo ga iz zone.

"Ma naravno da vjerujem Porobiću kad kaže da on nije rekao svom igraču da udari našeg. Ali žao mi je Bušlje, posebno ako neće moći igrati u polufinalu", kazao je Rudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić nije propustio pogledati četvrtfinalni sraz Italije i Španjolske (10:6).

Bila je to svojevrsna špijunska misija i priprema za polufinalni ogled s pobjednikom toga dvoboja. Sudbina je htjela da u četvrtak u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu s druge strane bazena bude Italija. Rudić je nakon utakmice bio optimističan. "Nisam ništa novoga vidio, dobro se poznajemo s Talijanima i znamo sve njihove kvalitete. Iz natjecanja u natjecanje igraju sve bolje, u polufinalu Svjetske lige u Firenci pobijedili su nas uz sudačku pomoć, ali trebali smo dobiti tu utakmicu. Nadam se da smo izvukli pouke iz tog poraza", rekao je Rudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107200113006 arti-201107180225006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo