Pobjeda u zadnjoj minuti / Veliko slavlje Fenerbahčea i Chelseaja!

Image
Foto: PIXSELL

U prvom susretu polufinala Europske lige nogometaši Fenerbahčea su u Istanbulu na stadionu Sukru Saracoglu pred 50.000 gledatelja pobijedili Benficu 1:0, dok je u drugom susretu londonski Chelsea na gostovanju na stadionu St. Jakob-Park pred 38.000 gledatelja pobijedio Basel 2:1. Uzvratne utakmice su 2. svibnja u Londonu i Lisabonu.

26.4.2013.
7:39
PIXSELL
VOYO logo

Pobjednički pogodak za Fener je postigao Egemen Korkmaz u 72. minuti. Turski sastav je mogao i uvjerljivije slaviti, no njegovi igrači su zapucali kazneni udarac i još dva puta uzdrmali okvir suparničkg gola. Prvo je u Moussa Sow u 18. minuti pogodio vratnicu, potom je u sudačkoj nadoknadi Christian iz jedanaesterca uzdrmao okvir gola, a vratnicu je pogodio je i Kuyt u 50. minuti.

Fenerbahče lovi svoje prvo finale nekog europskog kupa, dok se Benfica nada prvom euroskom trofeju nakon više od 50 godina postao. Portugalski sastav je dva puta osvojio Kup prvaka (1961, 1962), a još su šest puta igrali u finalima europskih kupova. Turci pamte Benficu i po tome što je 1975. u prvom kolu Kupa prvaka pobijedila 7:0, što je najteži Fenerov europski poraz u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Chelsea je načinio veliki korak prema finalu koje je na rasporedu 15. svibnja u Amsterdamu na stadionu Arena. Golove za 'Bluese' zabili su Victor Moses (12) i David Luiz (90+3), dok je strijelac za domaćine bio Schar (87-11m).

Uzvratne utakmice su 2. svibnja u Londonu i Lisabonu, dok je finale 15. svibnja u Amsterdamu na stadionu Arena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo