VATRENI NA UDARU: / 'Ja sam kriv za poraz od Portugala? Neka im bude. Srećom, znam se nositi s tim'

Image

Srtinić je najavio odlazak iz Napolija kako bi ostao u krugu reprezentativaca.

29.6.2016.
11:01
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić (28) odigrao je tri od četiri utakmice Vatrenih na Europskom prvenstvu. S obzirom na to da je bilo upitno hoće li uopće biti na popisu izbornika Ante Čačića to je veliki uspjeh za njega. Strinić je, naime, prošle sezone u dresu Napolija nastupio u samo pet prvenstvenih utkamica pa je bilo dvojbeno treba li biti u krugu reprezentativaca.

"Igrali smo dobro, ali na kraju nismo napravili rezultat. Koštala nas je mala dekoncentracija. I mi i navijači smo očekivali mnogo više. Bilo nam je teško kad smo ispali, ali kad smo vidjeli koliko nas je ljudi dočekalo bilo nam je lakše. Jedna od najpozitivnijih stvari u Francuskoj bila je podrška s trbina", rekao je Strinić u razgovoru za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao je kako je zadovoljan načinom na koji se vratio u reprezentaciju s obzirom na to da je malo igrao u cijeloj sezoni. Neki su lijevog beka označili kao krivca za ispadanje jer je on izgubio loptu poslije koje je Portugal krenuo u kontranapad iz kojeg su zabili gol.

Napadaju ga zbog pogreške

"O tome je glupo razgovarati. Sto puta sam u karijeri izgubio loptu na takav način pa se ništa nije dogodilo. Nisam je trebao izgubiti, ali nisam ni prvi ni zadnji koji je na tom mjestu izgubio loptu. Ako je to moja najveća pogreška... Neki novinari imaju svoje favorite pa prema tome stvaraju sliku u medijima. Na žalost, o meni nisu stvorili lijepu sliku. Ne samo kao o nogometašu nego i kao čovjeku. Međutim, imam dovoljno iskustva da se time ne opterećujem. Površne kritike me ne pogađaju. To je dio nogometa. Ako se ne možeš nositi s time nisi za ovu razinu. Meni je važno da sam dogurao do nje bez pomoći i guranja te da sam čist prema sebi i drugima", kazao je Strinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Branič pak nije bio spreman prokomentirati činjenicu da je izbornik dosta kasno krenuo s izmjenama protiv Portugala.

"Nije na meni da to komentiram, to je njegov posao i odgovornost. Bilo nam je teško poslije ispadanja i izbornik nas je pokušao utješiti. Moramo podići glavu jer za dva mjeseca počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo", poručuje Strinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prve dvije kvalifikacijske utakmice Hrvatska će igrati pred praznim tribinama.

"Puno nam je draže igrati pred punim i želje nam je da se ti odnosi zauvijek raščiste", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna i Perišić najbolji

Vatreni smatra kako je najveća snaga reprezentacije kolektivni duh te da su se svi kliknuli što se vidjelo na igri.

"S ovim sastavom možemo izboriti SP u Rusiji, imamo kvalitetu. Bolji smo od reprezentacije iz Brazila od prije dvije godine. Nedostajalo nam je malo sreće. Ždrijeb nam je donio Portugal, najtežeg mogućeg suparnika. Niti u jednom elementu nisu bili bolji od nas, ali su imali sreće", kaže branič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom Euru posebno su ga zadivila dva suigrača, Darijo Srna i Ivan Perišić.

"Srna je pokazao da je pravi kapetan i vođa. Niti očeva smrt nije ga odvojila od momčadi. Nije mu bilo lako. Uz našu podršku je uspio. Perišić je najviše pokazao. Naš je najpotentniji igrač i onaj koji radi razliku", smatra branič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je napomenuo kako ovog ljeta namjerava napustiti Napoli kako bi imao veću minutažu i ostao u krugu reprezentativaca.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo