11 promjena / Vaterpolo dobiva mnoštvo novih pravila, jedno od njih je i VAR s čijim uvođenjem se slaže i Ivica Tucak

Čak 11 novih pravila uvodi se u vaterpolo, a u sve su već dobro upućeni u vaterpolo klubu Mladost

30.3.2019.
20:35
VOYO logo

Vaterpolo se mijenja! Uvodi se VAR tehnologija kao u nogometu, ali i 11 novih pravila.
Nema više štipanja, trganja gaćica niti hrvanja pod vodom. 

Jer u vaterpolo se uvodi video motriteljski sustav, vaterpolska inačica nogometnog VAR-a. Kako će to funkcionirati, objasnio nam je djelitelj pravde međunarodnog ranga, Miroslav Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je dvojbeno je li lopta prešla gol liniju ili ne, tada u tom trenutku sudac video asistent upozorava suca da je dvojbena situacija nakon čega sudac gleda video snimku i donosi odluku da li je zgoditak ili ne. Kada igrač napravi grubost, tada se ne zaustavlja utakmica, nego ekipa koja ima razloga za prigovor može sa žalbom nakon utakmice krenuti", rekao je Miroslav Vlašić, predsjednik Komisije za vaterpolska pravila u WWR

Rezultat utakmice neće se mijenjati, već ako dođe do previda, naknadno će biti kažnjeni igrač ili suci. Na bazene se uvodi 7 kamera, ali u početku možda ne bude onih podvodnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvođenje VAR-a pozdravlja i izbornik vaterpolske reprezentacije.

"Jer će to ubrzat igru, imamo jako brzu reprezentaciju. Što se tiče samog VAR-a, ajde, sporne situacije kao u nogometu će se lakše riješiti", rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 11 novih pravila uvodi se u vaterpolo, a u sve su već dobro upućeni u vaterpolo klubu Mladost.

"Šut sa 6 metara, bio je s 5, igrač će moći sam sebi izvesti loptu i krenut na gol. Novi napad nakon kornera ili bloka ili isključenja vraća se na 20 sekundi. Omogućene su leteće izmjene do centra. Jedino loše po meni je što su skratili pauze između četvrtina i smanjili su broj timeouta", rekao je Franko Lazić, vaterpolist Mladosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I više neće biti skrivenih prekršaja niti previda - jer kamere će i pod vodom sve zabilježiti.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo