MLADI VATRENI GOTOVO SIGURNO NA EURU: / Vlašić i društvo srušili Grčku, pobjeda nad nogometnim liliputancem dijeli ih do ostvarenja sna

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Mlada U-21 izabrana hrvatska nogometna slavila je protiv Grčke u Puli i gotovo izborila plasman na Euro. Za potvrdu im još treba pobjeda u posljednjoj utakmici nad San Marinom.

12.10.2018.
18:36
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometna U-21 vrsta Hrvatske pobijedila je u kvalifikacijskoj skupini 1 u Puli Grčku s 2-0 (1-0) i gotovo sigurno osigurala završnicu EURA koji će se sljedeće godine održati u Italiji i San Marinu.

Susret su odlučili autogol Tryantafylosa Pasalidisa, koji je u 40. minuti skrenuo loptu u mrežu nakon udarca NikolaVlašića, dok je na konačnih 2-0 povećao JosipBrekalo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Grci su od 65. minute igrali bez isključenoga Dimitriosa Nikolaoua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bodovno izjednačeni

Hrvatska se pobjedom nad dosad neporaženom Grčkom bodovno poravnala s Grčkom (22) na vrhu ljestvice, a kako imaju bolji međusobni omjer prvo mjesto skupine i izravan odlazak na EURO će osigurati ukoliko u ponedjeljak pobijedi u gostima nejaki San Marino. Hrvatska U21 je zadnji puta sudjelovala na završnici EURA daleke 2004. godine u generaciji u kojoj su bili Darijo Srna, Niko Kranjčar i Eduardo.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

MLADI VATRENI IZAZVALI EUFORIJU U PULI: Osjetite dašak atmosfere s ključne kvalifikacijske utakmice za Euro

Image

MLADI VATRENI IZAZVALI EUFORIJU U PULI: Osjetite dašak atmosfere s ključne kvalifikacijske utakmice za Euro

Već u 5. minuti uslijedila je velika prilika za Grke - udarac Vergosa s pet metara vratar Posavec je čudesno obranio, a u nastavku akcije grčki stoper Pasalidis je udarcem glavom pogodio gredu. U 23. minuti ponovno izglednu priliku ima Vergos, ali Posavec ponovno brani.

Sretan gol

U 40. minuti ukazao se najbolji igrač Hrvatske NikolaVlašić, primio je loptu desetak metara od gola, pucao je iz okreta, a lopta je pogodila braniča TryantafylosaPasalidisa i prevarila grčkog vratara. U 45. minuti Halilović je sjajno izveo slobodan udarac s 18 metara, a grčki vratar je to jedva obranio, pa se na poluvrijem otišlo s prednošću Hrvatske od 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 65. minute Grci su ostali s desetoricom igrača nakon što je crveni karton zbog prekršaja nad Jakolišem dobio stoper Nikolaou. Hrvatska je igrača više iskoristila tek u 94. minuti kada je Josip Brekalo iskosa snažnim udarcem postigao konačnih 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Aldo Drosina, kvalifikacije za Euro

HRVATSKA - GRČKA 2-0

Hrvatska: Posavec; Sosa, Benković, Ćaleta-Car, Uremović; Ivanušeć, Šunjić, Vlašić; Brekalo, Jakoliš, Halilović (Fiolić 78')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka: Kotsaris - Saliakas, Pasalidis, Nikolaou, Kiriakopoulos - Galanopoulos, Karachalios - Limnios, Androutsos (Chatzigiovanis 64'), Lamprou (Chatzidiakos 68') - Vergos (Kotsopoulos 64')

Strijelci: 1-0 Pasalidis (40ag), 2-0 Brekalo (90+4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvenikarton: Nikolaou (Grč, 65)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj

94' GOOL Ludnica u Puli! Brekalo je prošao lijevom stranom i preciznim udarcem pronašao put do mreže!

88' Benković je tukao, lopta se od bloka odbila u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Fiolić je ušao umjesto kapetana Halilovića.

65' CRVENI Nikolau je dobio drugi žuti i mora van. Hrvatska ima igrača više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Još je jednom Posavec zaradio ovacije. Lamprou je tukao s 15-ak metara, išla je lopta prema golu, ali hrvatski vratar je efektno obranio.

53' Hrvatska je nastavila dominirati. Grci su se povukli u svoju polovicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Halilović je krasno tukao s vrha 16-erca, Kotsaris je uspio obraniti njegov pokušaj.

46' Nastavila se utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Halilović je sjajno tukao iz slobodnog udarca s 25 metara, Kotsaris je fanstatično reagirao i spasio vrata gostiju.

41' GOOL Nikola Vlašić je pimio je on loptu u kaznenom prostoru, a onda se okrenio i tukao. Lopta se na putu odbila od Pasalidisa i prevarila vratara gostiju. Upisan je autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' Vatreni su se probudili i sve su opasniji, stvaraju prilike. Ćaleta-Car je upravo tukao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Brekalo je sada prokušao iznenaditi Kotsarisa, njegov pokušaj s 18-metara završio je ravno u rukama suparničkog vratara.

35' Benkovićev pokušaj glavom završio je pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' Jakoliš je lijepo prošao 16-ercem, prevario je driblingom jednog suparnika, a pokušaj je od bloka završio u korneru.

29' Vlašić je dao povratnu Jakolišu, ali on nije iskoristio solidnu priliku te je njegov udarac završio daleko od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' Posavec je još jednom dobro reagirao, ali ovaj put pokušaj nije bio toliko opasan.

Image
Foto: Screenshot/HNTV

23' Vergos je opasno tukao s desetak metara iskosa, a Posavec je obranom digao publiku na noge i zaradio ovacije.

23' Hrvatska još nije opasno zaprijetila.

19' Lijepu akciju složili su mladi Vatreni, na kraju je Sosa ubacio u kazneni prostor, ali je obrana gostiju izbila u korner.

17' Pasalidis je bio najviši u skoku nakon oštrog ubačaja s desne strane, srećom lopta nije išla prema vratima Posavca.

10' Hrvatska ima nešto više loptu u nogama, ali Grci su imali tri pokušaja, a Vatreni niti jedan.

3' Tresla se gread u Puli. Posavec je prvo sjajno obranio pokušaj Vergosa, u nastavku je udarac glavom Pasalidisa odsjeo na gredu.

1' Utakmica je počela.

Vlašić predvodi momčad

Pred mladom hrvatskom nogometnom reprezentacijom U-21 je odlučujući je kvalifikacijski susret protiv Grčke za odlazak na Europsko prvenstvo koji se u petak u 18 sati igra na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Naime, nakon što su prije mjesec dana savladali Bjelorusiju (4-0) u Grodnom, dva kola prije kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo zadržali su pravo sami odlučivati o svojoj sudbini. Pobijede li obje utakmice i to Grčku u petak u Puli te reprezentaciju San Marina u gostima 15. listopada, ostvarit će izravan plasman na europsku smotru.

Bude li momčad na razini izvedbe protiv bjeloruskih vršnjaka, izbornik Nenad Gračan ne mora strahovati, pogotovo ako na istoj razini bude Nikola Vlašić, bez konkurencije najbolji igrač susreta u Grodnom, trostruki asistent u uvjerljivom trijumfu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo