HRVATSKA-GRUZIJA 2-1: Hrvatska nakon preokreta slavila u Puli, novi kapetan spasio Vatrene, ozlijedila se dva bitna igrača

Image
Foto: Pixell

Hrvatska je na ovoj utakmici igrala bez većine igrača koji su u subotu pobjedom nad Slovačkom

19.11.2019.
19:38
Pixell
VOYO logo

Nogometaši Hrvatske u utorak su u Puli u prijateljskoj utakmici protiv Gruzije slavili sa 2-1 (1-1). Gruzijci su poveli u 19. minuti preko Papunašvilija, a Hrvatska je izjednačila u 25. minuti autogolom kapetana gostiju Kašije. U 53. minuti Ivan Perišić je udarcem glavom, nakon ubačaja Josipa Juranovića, zabio za konačnih 2-1.

Image
STIGLE PRVE VIJESTI O OZLJEDAMA VATRENIH: /

Liječnik reprezentacije progovorio Vlašiću i Juranoviću i otkrio o čemu se radi

Image
STIGLE PRVE VIJESTI O OZLJEDAMA VATRENIH: /

Liječnik reprezentacije progovorio Vlašiću i Juranoviću i otkrio o čemu se radi

Nakon što su prije tri dana pobjedom protiv Slovačke osigurali plasman na Europsko prvenstvo 2020., izbornik Zlatko Dalić je znatno "promiješao" postavu "vatrenih". Nije bilo vratara Livakovića, kapetana Modrića, DinePerića, Borne Barišića, Marcela Brozovića, Nikole Vlašića, Brune Petkovića i Josipa Brekala, a priliku u startnoj postavi dobili su vratar Kalinić, braniči Bartolec, Škorić, Melnjak, veznjaci Badelj i Pašalić, te u napadu Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija je na početku susreta dva puta zaprijetila preko Perišića. U 10. minuti njegov udarac sa vrha 16-erca zaustavio je vratar Makaridze, a u 15. minuti Perišić je pokušao sa deset metara iskosa, ali opet brani Makaridze. Gruzijci su mogli povesti u 13. minuti. Kakabadze se probio po desnom boku i povratnom loptom pronašao je Jiguarija, koji promašuje "zicer".

Škorić zakasnio

Do prvog pogotka na utakmici ipak dolaze gosti, i to u 19. minuti. Udarac Papunašvilia sa vrha kaznenog prostora nije uspio blokirati Škorić, no unatoč tome bio je to preslabi šut da bi prevario vratara Lovru Kalinića, ali to se je ipak dogodilo i lopta je završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Primljeni pogodak probudio je "vatrene" i igra naših reprezentativaca postala je tečnija i brža, a izjednačenje je stiglo u 25. minuti iz prekida. Oršić je odlično ubacio u peterac, a gruzijski branič Kašia zatresao je vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo minutu kasnije Hrvatska je mogla doći do preokreta. Rebić je oteo loptu, a Perišić je sa 15 metara pogodio prečku. Još jednu dobru akciju "vatreni" su odradili u 36. minuti, ali udarac Badelja sa 18 metara bio je neprecizan.

Ozljede igrača

U drugo poluvrijeme Hrvatska je krenula sa četiri izmjene, a do prve prigode došla je u 50. minuti, ali je udarac Rebića uspio blokirati Kašia. No, u 53. minuti Hrvatska ipak prelazi u vodstvo. Desni branič Hajduka Josip Juranović, koji je zamijenio Bartoleca, uputio je odličan centaršut, a Perišić glavom pogađa za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta vidjeli smo još dvije velike prilike. Jednu je imao u 78. minuti Rebić, ali ga je nadmudrio vratar Makaridze, a u 90. minuti Kiteišvili je pucao s vrha kaznenog prostora, a Milan Badelj je svojim blokom spriječio pogodak, Treba reći i da je Hrvatska utakmicu okončala s dva igrača manje, jer je iskoristila sve zamjene. Prvo je u 80. minuti zbog ozljede igru morao napustiti NikolaVlašić, a u 84. minuti ozlijedio se i Juranović koji se je vratio na teren, ali je zbog bolova mogao samo statirati


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Hrvatska - Gruzija 2:1

HRVATSKA: Kalinić - Bartolec, Jedvaj, Škorić, Melnjak - Pašalić, Badelj, Kovačić - Rebić, Perišić (c), Oršić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRUZIJA: Makaridze - Kakabadze, Kašia, Navalovski, Hočolava - Gvila, Papunašvili, Kazaišvili, Aburjania, Džigauri - Lobjanidze


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Juranović leži na travnjaku. Bolje da ode van da se teže ne ozlijedi.

90' Sluga je spasio Vatrene, obranio je veliku priliku gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Snažna kiša počela je padati. Gledatelji napuštaju tribine. Juranoviću se pruža pomoć van terena.

82' Vatreni su s igračem manje jer Dalić nema više pravo na zamjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Vlašić je ostao ležati na travnjaku s bolnom grimasom na licu. Na kraju je šepajući napustio travnjak.

78' Rebić je bio u sjajnoj prilici, ali je pokušao predriblati vratara i zakomplicirao situaciju. Na kraju ništa od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Perišić je snažno tukao, Makaridze je ova put dobro reagirao i obranio njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Vlašić je ušao umjesto Kovačića uz ovacije s tribina.

64' Rog je tukao glavom iz teške pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Vatreni napadaju, sve rade kako bi obradovali navijače još kojim pogotkom.

57' Imali su Vatreni dosta sreće nakon nesporazuma Ćalete-Cara i Sluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' GOOL Juranović je ubacio s desne strane u Petarac, loptu je glavom u mrežu zakucao Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Nakon akcije Perišića, Roga i Pašalića, lopta je došla do Rebića, bio je sam na lijevoj strani, ali je njegov udarac blokiran.

46' Simon Sluga je ušao umjesto Kalinića, Ćaleta-Car umjesto Jedvaja, Juranović umjesto Bartoleca, Rog umjesto Oršića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

45' Opasa centaršut išao je na Lobjanidzea, ali srećom mrvicu previsok pa nije mogao dobro zahvatiti loptu.

42' Pao je Ante Rebić u kaznenom prostoru, ali sudac je pokazao da se igra nastavi.

37' Badelj je snažno tukao s vrha 16-erca lopta je otišla preko gola.

36' Lobjanidze je tukao pored gola.

34' Kovačić je bio u prodoru, ali je njegov udarac zaustavio vratar gostujuće momčadi.

32' Lobjanidze je zaprijetio, tukao je malo pokraj gola.

26' Perišić je skoro zavio za preokret, ali je na kraju prečka zaustavila njegov pokušaj

25' GOOL Nakon centaršuta Mislava Oršića iz slobodnog udarca Kašia je nije dobro reagirao te je poslao loptu u vlastitu mrežu.

18' GOOL Papunašvili je tukao s 18 metara, Melnjak i Škorić nisu ga uspjeli zaustaviti, a nakon toga lopta je prošla kroz ruke Lovre Kalinića. Jako loša reakcija nekadašnje jedinice Vatrenih.

15' Perišić je u trku primio još jedno dodavanje na vrhu 16-erca. Sjurio se s lijeve strane prema vratima gostiju, lijepo je tukao prema daljnjem kutu, ali je Makaridze odlično reagirao.

Image

19.11.2019., Stadion Aldo Drosina, Pula - Zagrijavanje igraca uoci prijateljske nogometne utakmice, Hrvatska - Gruzija. Navijaci. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

13' Kakabadza je prošao desnom stranom i ubacio u sredinu, Džigauri je tukao s desetak metara, lopta je otišla malo pokraj Kalinićeve lijeve stative. Vatreni su imali dosta sreće.

10' Oršić je prekrasno odigrao za Perišića, ali njegov udarac s vrha 16-erca skinuo je vratar Makaridze.

7' Rebić se sjurio prema golu, ali je Hočolava dobro reagirao i zaustavio ga bez prekršaja.

Image

19.11.2019., Stadion Aldo Drosina, Pula - Prijateljska nogometna utakmica, Hrvatska - Gruzija. Dominik Livakovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

5' Za sada nema prilika. Igra se dosta mirno.

2' Kombinirali su Badelj i Oršić, ali su pokupili Gruzijci.

1' Počela je utakmica. Dalić je napravio osam promjena u odnosu na sastav protiv Slovačke.

17.53 - Na tribinama ima dosta mjesta. Kiša pada.

17.45 - Pogled u svlačionicu.

16:38 - Stigli su sastavi.

Image

16:01 - Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu se na riječkoj Rujevici plasirala na Europsko prvenstvo. Uvjerljiva pobjeda protiv Slovačke donijela je Zlatku Daliću i njegovoj momčadi plasman na još jedno veliko natjecanje, no u ovom reprezentativnom ciklusu ostala im je još jedna utakmica.

Na stadionu Aldo Drosina u Puli Hrvatska će ugostiti reprezentaciju Gruzije u prijateljskoj utakmici koja bi trebala pokazati kolika je zapravo snaga Vatrenih. Naime, Dalić sigurno neće u Puli na teren poslati najjaču postavu koju ima.

Bruno Petković i Luka Modrić sigurno neće zaigrati, ali će zato priliku dobiti igrači koji su dosad bili u drugom planu poput desnih bekova Karla Batoleca i Josipa Juranovića te veznjaka Marka Roga, stopera Mile Škorića i lijevog beka Darija Melnjaka.

"Priliku ćemo dati svim igračima u kadru, dobit će šansu pokazati što znaju. Vidjet ćemo tko će početi susret, no svi će dobiti minute. Neki su se poslije Slovačke požalili na manje ozljede, poput Petkovića, pa vjerojatno neće nastupiti", rekao je pomoćnik Zlatka Dalića Ivica Olić uoči utakmice u Puli.

Hrvatska je protiv Gruzije igrala dvaput, oba puta 2011. godine, a protiv njih smo upisali jednu pobjedu i jedan poraz.

"Svoju snagu i kvalitetu dokazali su i u subotnjem susretu protiv mojih Slovaka. Hrvatska je bez Rakitića, Kramarića,Vide i Lovrena bila je prejaka za Slovačku. U svakom slučaju zasluženo su na vrhu ove skupine", poručio je izbornik Gruzije Vladimir Weiss uoči utakmice.

Bit će to peta utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u Puli, te prva nakon 2014. i prijateljske utakmice s Ciprom, koju je Hrvatska dobila s 2-0, a dvostruki strijelac u tom susretu bio je Mario Mandžukić.

Očekivani sastav Hrvatske: Livaković, Bartolec, Škorić, Ćaleta-Car, Barišić, Badelj, Kovačić, Pašalić, Oršić, Perišić, Rebić.

Prijateljsku utakmicu Hrvatske i Gruzije pratite uživo na portalu Net.hr

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo