DIJAMANTNA LIGA / Uvjerljiva pobjeda Vlašić, Perković druga

Image

Hrvatska visašica slavila je s prekočenih 201 cm, čak 10 cm više od druge Španjolke Beitie. Sandra je pak disk bacila 63,30 metara.

13.8.2010.
17:20
VOYO logo

Blanka Vlašić pobjednica je natjecanja skakačica u vis, a Sandra Perković osvojila je drugo mjesto u natjecanju diskašica na atletskom mitingu "Dijamantne lige" u Londonu.

Bio je to šesti nastup Vlašić u "Dijamantnoj ligi" i šesta pobjeda kojom je osigurala i ukupnu pobjedu u ovom natjecanju. Za potvrdu te pobjede mora još nastupiti na mitingu u Bruxellesu 28. ovog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za trijumf u Londonu svjetskoj i europskoj prvakinji bila su dovoljna tek tri skoka. Iz prvog je pokušaja preskočila letvicu na 1,85, 1,91 i 1,94 metara što je bilo dovoljno za pobjedu protiv neraspoložene konkurencije.

Nakon što je osigurala pobjedu, Vlašić je preskočila letvicu i na visinama od 1,98 i 2,01m, ali nije uspjela ići i preko 2,04m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto je sa skromnih 1,91 m zauzela Španjolka Ruth Beitia, a treće Ruskinja Irina Gordejeva također sa 1,91m.

Amerikanka Chaunte Howard-Lowe, koja sa 2,05 m ima najbolji rezultat sezone, natjecanje je okončala na tek šestom mjestu sa samo 1,85 m. Potom je tri puta rušila letvicu na 1,91 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković do drugog mjesta stlgla je s hicem od 63,30 metara, a bolja od nje bila je samo Kubanka Yarelis Barrios sa 65,62m čime je učvrstila vodstvo u "Dijamantnoj ligi" ispred naše diskašice.

Treće mjesto u Londonu zauzela je rumunjska veteranka Nicoleta Grasu sa 61,78m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je disk bacila do 63,30m odmah u prvoj seriji da bi do kraja natjecanja imala tri neispravna hica.

Ovaj rezultat je za tri i pol metra slabiji od njezinog najboljeg rezultata sezone kojega je postavila u Splitu u ožujku, te 1,37 m slabiji od hica kojim je stigla do europskog zlata prije dva tjedna u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastup u Londonu je bio šesti u "Dijamantnoj ligi" za Perković, a četvrti je put natjecanje završila među najbolje tri. Uz pobjedu u New Yorku i drugo mjesto u Londonu, naša mlada atletičarka ima i treća mjesta iz Dohe i Pariza.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo