Utrka Prvaka /

Utrka nad svim utrkama: Najbolji vozači svijeta odmjeriti će snage u nikad izjednačenijim uvjetima

Utrka Prvaka jedinstven je događaj koji okuplja najbolje vozače svijeta, a utrku pratite ekskluzivno na RTL-ovoj streaming platformi PLAY.

1.2.2022.
9:14
VOYO logo

Utrka Prvaka, izvorno nazvana 'Race of Champions', tradicionalno okuplja najbolje vozače iz svih poznatih motorsport kategorija u jednom univerzalnom natjecanju. Oni se u dvodnevnom događaju međusobno susreću u potrazi za "prvakom nad prvacima".

Vozači iz najprestižnijih svjetskih motosport kategorija, kao što su Formula 1, WRC (reli), NASCAR, IndyCar i LeMans okupljaju se u ovoj jedinstvenoj utrci u identičnim vozilima kako bi okrunili najboljeg vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz tradicionalno natjecanje između vozača, uspostavljeno je i ROC natjecanje u kojem se odlučuje koja je nacija najbrža na svijetu. U ovom dvodnevnom događaju dvadeset vozača pružaju pregršt zabave na malim i velikim ekranima.

Utrka Prvaka u 2022. prvi će put biti održana na skandinavskom teritoriju. Mjesto događaja bit će Pite Havsbad u Švedskoj, samo 96 kilometara udaljeno od artičkog kruga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i uvijek, utrka će se održati na prepoznatljivoj paralelnoj stazi. U utrkama se vozači natječu na dvije usporedne, identične staze, a onaj s boljim vremenom prolazi dalje. Ovogodišnja staza u potpunosti će biti održana na snijegu i ledu, što će ispitati sposobnost najboljih vozača kao nikada prije.

Prvaci iz Formule 1, relija i LeMansa!

Jedan od najboljih i najuspješnijih Formula 1 vozača svih vremena, Sebastian Vettel, prisustovati će događaju. Njegov sunarodnjak Mick Schumacher također će ponovno prisustvovati događaju, kao što je to nekoć radio njegov otac Michael.

Svim ljubiteljima velikog Schumija, ali i Formule 1, dobro je poznato ime Mike Hakkinena. Finac je dvostruki prvak F1, a trebao bi briljirati u ledenim uvjetima u Švedskoj. Osim njih, iz Formule 1 tu je i Valtteri Bottas, još jedan Finac i pobjednik na deset utrka Formule 1. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrkivat će se i Sebastian Loeb, deveterostruki prvak WRC-a i trostruki prvak nad prvacima. Amerikanac Travis Pastrana, koji je jedanaest puta osvojio medalju na X-Games natjecanju, upisat će svoj deveti nastup na Utrci Prvaka.

Najiskusniji je Britanac David Coulthard, koji uz svoje ime ima čak dvanaest nastupa na Utrci Prvaka. Ima i dva naslova prvaka nad prvacima, a u ranijoj karijeri je imao uspješnu avanturu u F1 s trinaest pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrku Prvaka ekskluzivno gledajte na RTL-ovoj streaming platformi Play.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo