FORLAN JUNAK DOMOVINE / Urugvajci rekordni osvajači Cope

Image

Petnaestim osvajanjem naslova prvaka Južne Amerike, Urugvaj je postao najuspješnija nacija u tom natjecanju. Za još jednu titulu uvjerljivo su nadigrali Paragvaj s 3:0.

25.7.2011.
7:33
VOYO logo

Nogometaši Urugvaja po rekordni su 15. put osvojili naslov prvaka Južne Amerike. Oni su u finalu ovogodišnje Copa Americe, odigranom na stadionu Monumental u Buenos Airesu, svladali Paragvaj sa 3:0 (2:0).

Strijelci za Urugvaj bili su Luis Suarez u 12. i Diego Forlan u 42. i 90. minuti.

Forlan je s dva postignuta gola dostigao rekord star 81 godinu. Rekord se odnosi na broj golova u dresu urugvajske reprezentacije koji još od 1930. godine drži Hector Scarone sa svojim 31 golom u 52 nastupa. Diego Forlan, napadač Atletico Madrida, sada je izjednačio njegovo ostvarenje, ali u 82 nastupa.

Urugvajci su daleko bolje ušli u utakmicu, gotovo čitavo prvo poluvrijeme igralo se na polovici terena koji je pripadao Paragvajcima, a rezultat takve igre bila su i dva pogotka koje su postigli najbolji urugvajski igrači.

Prvi gol postigao je Suarez koji je odlično primio loptu u paragvajskom kaznenom prostoru, a potom preciznim udarcem poslao loptu od vratnice u mrežu. Forlan je povisio na 2-0 u završnici prvoga dijela na dodavanje Arevala Riosa nakon pogreške paragvajske obrane.

U drugom dijelu igralo se ravnopravnije, ali Paragvajci nisu uspjeli realizirati niti jednu od svojih prilika kako bi učinili utakmicu neizvjesnijom. U samoj završnici utakmice Forlan je iz protunapada svojim drugim pogotkom povisio na konačnih 3-0.

Urugvaj je 15. osvojenom "Copa Americom" postao najuspješnija nacija, druga Argentina ih ima 14, a treći Brazil samo osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo