Hat-trick obrana / Unatoč hrvatskoj pobjedi igračem utakmice proglašen - Danac

Image
Foto: AP Images

FIFA-in izbor igrača utakmice nije najsretniji, jer unatoč hrvatskom prolasku titulu u sinoćnjoj utakmici dobio je - danski vratar

2.7.2018.
9:00
AP Images
VOYO logo

Prema izboru navijača koji koriste aplikaciju FIFA-e i posjećuju njihovu web stranicu najbolji igrač utakmice između Hrvatske i Danske je Kasper Schmeichel, vratar poraženog sastava.

Neuobičajeno, no takav je sustav postavila krovna nogometna organizacija, koja je omogućila navijačima da izaberu tko je na svakoj utakmici bio najbolji. Kako glasovanje počinje početkom drugog poluvremena većina je izabrala Schemeichela, koji je dobro branio čitavu utakmicu, no junak je na kraju postao hrvatski vratar Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo je ta titula značila Schmeichelu, iako je sinoćnja utakmica podigla njegovu cijenu na nogometnom tržištu. "Čudan je to osjećaj. Ogromno razočaranje, ali i ponos zbog svega što smo napravili. Bili smo bolja momčad u drugom dijelu, u produžecima također. Nismo imali sreće. Teško je to prihvatiti", priznao je Schmeichel.

Budući da se FIFA-ino glasovanje otvara početkom drugog dijela Schmeichel je pokupio najviše glasova jer objektivno je bio najbolji na terenu. Mnogi su sasvim sigurno glasovali za njega kada je obranio Modriću jedanaesterac u 116. minuti. Skinuo je u raspucavanju kaznene udarce Badelju i Pivariću. Sasvim zasluženo za titulu igrača utakmice, no dolazi iz poražene momčadi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Hrvatska ide u četvrtfinale! Čudesni Subašić obranio tri penala, Rakitić zabio odlučujući gol

>> Predsjednica se na Facebooku pohvalila odlaskom u svlačionicu Vatrenih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Vratilo se za 'bečku tragediju' - Modrić i Rakitić: 'Bila je ovo velika patnja, Turska je bila u mislima'

Zanimljivo, još je jedan vratar jučer proglašen igračem utakmice. Rus Igor Akinfejev, iako je postajala ozbiljna opasnost da će njegova reprezentacija ispasti kada su Španjolci pritisli u drugom dijelu, prema navijačima je bio najbolji toj utakmici, u kojoj su Rusi prošli na jedanaesterci. Akinfejev je u raspucavanju obranio dva kaznena udarca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo