'ČESTITKA' U ZNAKU BROJA 8 / UEFA kaznila HNS zbog huliganizma na San Siru: Dobro smo i prošli!

Image
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez je kažnjen s 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona koji obuhvaća barem 8.000 mjesta na sljedećoj domaćoj utakmici.

12.12.2014.
17:12
Drago Sopta/HNS
VOYO logo

Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku o kazni za Hrvatski nogometni savez zbog nereda hrvatskih navijača na susretu europskih kvalifikacija između Italije i Hrvatske 16. studenoga 2014.

HNS je dobio novčanu kaznu od 80.000 eura, a na sljedećoj domaćoj utakmici mora zatvoriti dio stadiona (tribine) koji obuhvaća barem 8.000 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disciplinska komisija je ovu kaznu odredila zbog rasističkog ponašanja navijača, bacanja predmeta te nereda među navijačima.

"Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo po prvi puta na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren dio tribine. Po tko zna koji puta, hrvatski nogomet plaća visoku cijenu huliganizma, a ovoga puta ispaštat će i navijači. Iz teksta odluke Disciplinske komisije može se zaključiti kako se radi o posljednjem upozorenju prije uistinu drastične kazne", rekao je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje huliganizam, i još jednom pozivamo sve faktore hrvatskog društva da nam se pridruže u borbi protiv rasizma, nasilja i drugog protupravnog ponašanja na nogometnim stadionima jer je to u interesu hrvatskog nogometa, ali i društva", dodao je Vrbanović.

UEFA nije samo HNS-u poslala uplatnicu zbog nereda na San Siru. Talijanski nogometni savez kažnjen je s 13 tisuća eura zbog pirotehnike na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo