FINANCIJSKI FAIR-PLAY / UEFA kaznila Hajduk zamrzavanjem nagrade

Image

Hrvatski prvoligaši Hajduk i Osijek su među 23 kluba kojima je UEFA zbog dugovanja odlučila uskratiti novčane nagrade za sudjelovanje u ovosezonskim europskim natjecanjima.

11.9.2012.
14:03
VOYO logo

Hajduk i Osijek su ove sezone nastupali u pretkolima Europske lige i uspješno prošli latvijski Skonto te andorsku Santa Colomu za što su trebali dobiti određeni dio financijskog kolača od UEFA-e, ali su kažnjeni privremenim zamrzavanjem premija zbog dugovanja.

Ista je mjera čak obuhvatila i pobjednika Europske lige te europskog Superkupa Atletico Madrid, a pogodila je i lisabonski Sporting, Malagu, Fenerbahče i Rubin Kazan. Većina klubova na koje se odnosi ova mjera dolazi iz istočne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istražna komora i Tijelo za financijsku kontrolu klubova (CFCB), na čijem je čelu bivši belgijski premijer Jean-Luc Dehaene, objavilo je u utorak da su 23 kluba koja sudjeluju u UEFA-inim natjecanjima u sezoni 2012./2013. kažnjena s privremenim zamrzavanjem premija u iščekivanju sljedećih istraga", navodi se u priopćenju UEFA-e.

Image
Foto: RTL

"Klubovi koji sudjeluju u UEFA-inim klupskim natjecanjima u sezoni 2012./2013. trebaju dati informacije o stanju njihovih dugovanja i kašnjenja plaćanja do 30. lipnja ove godine, što je mjera koja se odnosi na zahtjeve vezane za financijski fair-play i licenciranje klubova u 2012.", dodaje UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon našeg zadnjeg sastanka u kolovozu, istražna komora CFCB-a je identificirala 23 slučaja značajnih kašnjenja prema drugim klubovima, djelatnicima i poreznim i socijalnim instancama", ocjenjuje UEFA.

Klubovi koji su obuhvaćeni ovom mjerom su: Borac Banja Luka (BiH), Budućnost Podgorica (Crna Gora), Sarajevo (BiH), Rudar Pjevlja (Crna Gora), Željezničar (BiH), Ruch Chorzow (Polj), CSKA Sofia (Bug), Sporting Portugal (Por), HAJDUK SPLIT (HRV), Dinamo Bukurešt (Rum), OSIJEK (HRV), Rapid Bukurešt (Rum), Atletico Madrid (Špa), Vaslui (Rum), Malaga (Špa), Rubin Kazan (Rus), Maccabi Netanya (Izr), Partizan (Srb), Shkendija 79 (Mak), FK Vojvodina (Srb), Floriana (Mal), Eskisehirspor (Tur), Fenerbahče (Tur).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo