luka je 'druka' / U USKOK-u smatraju kako je zapisnik medijima dala Mamićeva obrana kako bi to kasnije mogli iskoristiti u žalbi na tajnost procesa

Doznajemo: u USKOK-u smatraju kako je zapisnik medijima dala Mamićeva obrana kako bi to kasnije mogli iskoristiti u žalbi na tajnost procesa, što uvijek može dobro doći na Ustavnom sudu

28.9.2015.
21:50
VOYO logo

Luka je 'drukao' velikog gazdu hrvatskog nogometa. Jutarnjem listu iscurio je iskaz kapetana hrvatske nogometne reprezentacije u kojem detaljno opisuje kako je Zdravko Mamić iz Dinama protuzakonito izvukao više od -  50 milijuna kuna. Mamići su obiteljski, malo brat Zoran, malo sin Mario, pratili Modrića do banke iz koje je Luka potom izvlačio snopove novčanica i na ruke ih izbrojao Velikoj Obitelji. Modrićev iskaz trenera Dinama zatekao je prije polijetanja za Munchen.

"Ne smijem komentirati njegov iskaz, mogu samo čestitati USKOK-u da je to izišlo u novinama", poručio je Zoran Mamić, trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U iskazu Modrić potvrđuje da je prije transfera iz Dinama u Tottenham vrijednog 21 milijun eura, potpisao da se odriče svih potraživanja od Dinama, a potom, nakon transfera, na inzistiranje Zdravka Mamića, aneksom ugovora ipak tražio 50%, od kojih je dalje proslijedio Zdravku Mamiću 8,6 milijuna eura na privatni račun.

"Zdravko Mamić tada mi je objasnio da je nužno da potpišem taj aneks kako bih mogao dobiti dio novca od ostvarenog transfera u Tottenham. Mislim da mi je Zdravko Mamić donio na potpis navedeni aneks, a koliko se sjećam, meni nije dao primjerak aneksa", kazao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ovim riječima Modrić je temeljito probušio rupu u obrani Mamićevih koji su se istražiteljima kleli kako je aneks o 50% s Modrićem potpisan prije prodaje. Srušena je i tvrdnja kako je sve krenulo jer se USKOK ne razumije u nogomet.

"Drugim riječima vi priznajete ono što vam se stavlja na teret samo mislite da to nije kazneno djelo?", upitan je Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Dinama 15. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti si jako bezobrazan , ja sam tu stao i na svako tvoj pitanje odgovoaro, ti si bezobrazan i jedan mućki provokator, tebe ne zanima moje pravo i moja istina", odgovorio je tada RTL-ovom reporteru.

S istinom Luke Modrića, Mamići će se susresti u sudnici - no, ne tako brzo. Optužnica još nije podignuta, a hoće li objava iskaza poremetiti tempo istražitelja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo u Uskoku smatraju kako je zapisnik medijima dala Mamićeva obrana kako bi to kasnije mogli iskoristiti u žalbi na tajnost procesa, što uvijek može dobro doći na Ustavnom sudu. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo