KOMENTAR: / U SVAKOM SLUČAJU SLAVIT ĆE ALBANCI! Dva brata, dvije reprezentacije, a samo jedan pobjednik

Image

Naš Miro Par svakodnevno vam donosi kolumne pod nazivom 'Tri para Mire Para' u kojima će u svom prepoznatljivom stilu najaviti utakmice dana i podijeliti kladioničarske savjete.

11.6.2016.
8:00
VOYO logo

Na kvartovskoj malonogometnoj ligi „Kozjak“, kladionica izgleda tako da uplatiš 10 kuna i, ako pogodiš pobjednika svih 7 utakmica, dobiješ 90% od ukupnih uplata.

To sam i učinio: uplatio sam 10 kuna, pogodio pobjednika svih utakmica i dobio – pazi sad - 9 kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako sam jedini uplatio, objasnio mi je organizator lige naknadno, dobio sam 90% od svojih 10 kuna.

"Čestitam", rekao je!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Braća Šapina su mali miševi spram vas...“, požalio sam se primajući čestitke i preuzimajući dobitak.

Tada sam shvatio da se ne isplati ulagati novac na sportsku prognozu, pa ni onda kada si siguran da možeš ispravno prognozirati sve parove kao što je slučaj s ove današnje tri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarci imaju bolje Albance

Elem, u prvoj utakmici bi Švicarci, koji se sastoje uglavnom od generacije koja je 2009.g. u Nigeriji osvojila Svjetsko prvenstvo do 17 godina, s lakoćom pobijediti reprezentaciju Albanije koja - osim što je na ovo prvenstvo došla na dronu - ni nema neku pretjeranu kvalitetu.

Njihov trener talijanskog porijekla DeBiasi, uspio je od prosječnih igrača kao što su TaulantXhaka i onaj Balaj iz Rijeke napraviti reprezentaciju koja je u kvalifikacijama pobijedila čak i Portugal, ali Švicarci osim igre imaju i puno bolje Albance. Taulantov brat, na primjer, GranitXhaka koji igra u Arsenalu odlučio se za razliku od svoga brata igrati za Švicarsku. Obojica su rođena u Švicarskoj, prošli njihove omladinske nogometne pogone i mlađe reprezentativne selekcije, a kada je trebalo birati za koju će seniorsku vrstu nastupati svatko je pošao svojim putem. Granit onim finim, u potpunosti asfaltiranim, a Taulant po onom blatnjavom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mehmedi je još jedan od tih albanskih Švicaraca koji će danas u Lensu istrčati protiv svojih zemljaka, a neće ni njihov najbolji igrač Shaqiri biti u potpunosti ravnodušan.

Image

Xherdan Shaqiri

Pa nije, jebatga, hladni Švicarac...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali švicarski reprezentativci koji bi svojom kvalitetom mogli pridonijeti nekom dobrom rezultatu su naš Drmić i Seferović, a Vladimir Petković koji je njihovu reprezentaciju preuzeo nakon OttmaraHitzfelda neće imati nikakvu ispriku ako s ovim igračima ne dogura najmanje do četvrtine finala.

Tko će uopće gledati Wales i Slovačku?

Utakmicu između Walesa i Slovačke, koja je na rasporedu u 18h, malo tko će uopće gledati. Doduše, samo zbog Balea koji je ovu sezonu u Realu odigrao na vrlo visokoj razini, trebalo bi na kladioničarskom listiću - kada bih ga kojim slučajem zbilja ispunjavao - odigrati na pobjedu Walesa. (Rezultat se ionako može provjeriti kasnije na teletekstu, pa ako ste izgubili nešto novca, barem niste i vremena...)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Gareth Bale

Treća utakmica dana, međutim, mnogo obećava, i to isključivo zbog Engleza koji bi napokon mogli ponovno napraviti neki dobar rezultat. Iako se nisu riješili RoyaHodgsona nakon prošlog Svjetskog prvenstva, a na kojemu su se neviđeno osramotili i ispali još u skupini, napokon su shvatili da im reprezentaciju ne trebaju predvoditi igrači kojima je važnije kakvu imaju frizeru ili, štajaznam, koliko ih ljudi prati na Twitteru, već igrači poput Kanea i Verdyja koji su prije svega navijači te reprezentacije - baš poput onog tvorničkog radnika, pijanca iz puba ili fizikalca - a tek onda njihovi igrači. Rooney je isto jedan od takvih, a Millner i Lallana, koji su tek pod Kloppom u Liverpoolu shvatili što znači igrati požrtvovno, biti će također važne karike u ovom njihovom itekako realnom pokušaju da nogomet ponovno vrate kući. Ili da ga, eto, barem što više približe.

Rusi, protiv kojih danas igraju, neće im, bezbeli, u tome stajati na putu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koga uplatiti?

Uplata na ova tri para trebala bi vam donijeti iznos nekih pet ili šest puta veći od onoga koji ste uložili, a što - složiti ćete se - u ovo doba krize i recesije uopće nije zanemarivo.

Osim, naravno, ako ne bude kao na ranije navedenoj malonogometnoj ligi "Kozjak", a zbog koje ja u ovu prognozu upuštam samo na teorijskoj razini, riječ o nekim namještaljkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šanse za to su, pa čak i na Europskom prvenstvu - a pogotovo u utakmicama gdje se susreću braća i nekadašnji zemljaci, a od kojih je jedan po prvi put na ovako velikom natjecanju - isto poprilično velike...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo