NOVI TRENER HAJDUKA / 'U ruke sam dobio najbolji klub na svijetu'

Image
Foto: PIXSELL

Krtičeviću će prvi suradnik biti Ivo Šeparović, trener vratara Zoran Varvodić, a o kondicijskoj pripremi momčadi brinut će se Boris Peyrek i Dujo Poljak. Svoju premijeru imat će protiv Cibalije.

23.3.2012.
13:34
PIXSELL
VOYO logo

SPLIT - Novi trener Hajduka MišoKrstičević, koji je na toj dužnosti naslijedio bugarskog stručnjaka KrasimiraBalakova, na službenom je predstavljanju u petak najavio kako će pod njegovim vodstvom Hajduk igrati čvršće i napadački agresivnije, te da će nastojati u prvu momčad uključiti što je više moguće nogometaša iz juniorskog pogona koje je trenirao prije preuzimanja seniorske momčadi.

"Naši juniori su naša budućnost i dat ću im što je moguće veću šansu, a da pritom ne pati ni rezultat ni Hajduk", istaknuo je Krstičević na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, sadašnji juniori mogu nositi igru Hajduka ne samo u hrvatskim nego i u eurospkim razmjerama. Naglasio je kako mu je prioritetna zadaća da Hajduk do kraja prvenstva zadrži drugo mjesto na ljestvici.

"Dobio sam u ruke najbolji klub na svijetu, ali vjerujem da imam znanja, hrabrosti i poštenja voditi ga uspješno neovisno od bilo koga pošto vjerujem u svoj rad", naglasio je Krstičević, dodavši kako mu je trenerski idol bio pokojni TomislavIvić s kojim je, kako je rekao, bio jako povezan i od kojeg je učio trenerski zanat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam Dalmatinac i ovo preuzimanje trenerske dužnosti prve momčadi Hajduka doživljavam kao krunu svojeg rada", kazao je Krstičević koji je za pomoćnika izabrao IvuŠeparovića, a za trenera vratara ZoranaVarvodića.

Sporstki direktor Hajduka MiloNižetić je izvjestio kako je s Krstičevićem sklopljen ugovor do ljeta 2013. godine, ali da nisu isključene i drugačije opcije, jer vjeruje da Krstičević može biti budućnost Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krstičević je nova stranica Hajduka, on poznaje situaciju u klubu. Svjesni smo da on nema prebogato trenersko iskustvo, ali smo isto tako svjesni i koliko on može učiniti", istaknuo je Nižetić dodavši kako vjeruje da će Krstičević znati iskoristiti potencijale Hajduka, odnosno iskustvo starijih i ambicije mladih nogometaša.

"Naš je cilj do kraja ovog prvenstva stvoriti prepoznatljivu momčad koja bi se iduće sezone mogla ravnopravno boroti za naslov hrvatskog prvaka", istaknuo je Nižetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nižetić je također rekao kako će Krstičević nastaviti ondje gdje je stao njegov prethodnik Balakov, koji je nakon deset mjeseci provedenih na klupi Splićana otišao u bundesligaša Kaiserslautern.

"Balakov je ostavio trag u Hajduku, izuzetan je profesionalac, a činjenica da ga je pozvao Kaiserslautern zbog spašavanja ispadanja iz prve njemačke lige govori koliko se Balakovu vjeruje i kakve su njegove vrijednosti. To je ujedno i potvrda ispravnosti Hajduka da Balakova angažira za trenera prošlog ljeta", kazao je Nižetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je veliki klub i uvjek ima otvorena vrata za takve ljude kao što je Balakov", zaključio je Nižetić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo