Trener Sandre Perković objavio 'ono što su mu mnogi rekli da ne govori!'

Bivši trener Sandre Perković, Ivan Ivančić, odlučio je objaviti detalje iz svog odnosa sa slavnom hrvatskom atletičarkom.

16.2.2013.
15:19
VOYO logo

Po riječima Sandre Perković, jedan od uzroka razlaza s trenerom Ivančićem bilo je razilaženje u koncepcijij treniranja. 23-godišnja Zagrepčanka javno je rekla kako je Ivančič želio da trenira kad je imala ozlijedu ramena.

"Kod cura ti je ovakva stvar; ako joj se ne radi naći će stotinu razloga za to, a svaki je trener nenormalan ako tjera ozlijeđenog čovjeka da radi. Što znači, boli me ovo, pa ono, pa ne radi ništa... Znala je nekad i trpjeti neke stvari, a boljela su leđa, diskopatija, upale mišića. Mislim da nije tako ozbiljna ozljeda, da se ne može istrpjeti barem malo. Makar je razloga puno više. Zadnja tri tjedna nisam bio zadovoljan intenzitetom, jer taj intenzitet ne garantira ni prosječne rezultate, a ona je sad olimpijska pobjednica, svi gledaju u nju i tu se mora malo više voditi računa o treningu kroz cijelu godinu. Ako je ozbiljnija ozljeda onda OK, ali mislim da nije bila toliko ozbiljnija da se preskoče tri tjedna, pa da se pokuša i četvrti. Nije mi to jednostavno sličilo na ozbiljan rad. Stojim iza toga", izjavio je Ivančić u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ako je to i bio povod, razlozi prekida su navodno puno dublji, a Ivančić ih je prvi puta odlučio reći javno.

"Moram to reći, bez obzira što mi mnogi kažu nemoj to reći. Ja nisam u ovih osam godina dobio 1 kunu od nagrada, a usmeno smo dogovorili 25 posto treneru, 75 posto bacačici. Usmeno, jer ja tako s ljudima radim cijeli život, jednostavno sam takav. Kupovao sam vitamine, imao za troškove, ništa nije bilo teško... Prođe jedna godina, prođe druga, treća... Dao sam joj popis primjedbi da bismo nastavili suradnju. Dao sam joj to još prije tri mjeseca, a ona se nije očitovala, nije ni pogledala, mislim. Reakcije nije bilo. Nije to dakle samo zadnja tri tjedna. Proputovao sam lani 100.000 km a da ne dobijem ništa, to mi je razočaranje, da sam radio s tako samoživim čovjekom koji misli samo na sebe. Dopustite da mi je to razočaranje. Menadžer ima 15 posto, ali on ima 20 ljudi, 15 od jednoga, 15 od drugoga... A ja? Nisam uspio, i ove godine, što kaže Crnogorac bolje džabe ležat’, nego džabe raditi", otkrio je Ivančić tajnu koju je dugo čuvao i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da mi je žao što je ovako završilo. Imao sam velike planove, sve je bilo na dlanu. Nikad nisam imao bolju atletičarku niti ću je ikad imati. Ona je na OI u finalu bacila 69,11, a nikad tako savršen tehnički hitac nitko nije bacio niti će baciti. Ja sam uvjeren da je 70 metara neupitno, uvjeren sam da je svjetski rekord Reinsch preko 76 ugrožen kroz vrijeme, makar je teško napisati 76, a kamoli baciti. Sandrine mogućnosti su ogromne, sve ovisi samo o njoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo