DINAMO SUSPENDIRAO ODGOVORNOG ZA PROPUST: / "Izbacivanje bi bio krivi potez Uefe"

Image

Trener juniora Dinama Mario Cvitanović prokomentirao je moguće izbacivanje svoje ekipe iz Lige prvaka zbog nastupa igrača koji je bio suspendiran.

25.2.2016.
11:44
VOYO logo

UEFA bi mogla izbaciti Dinamo iz Lige prvaka jer je za Modre u posljednjoj utakmici, u kojoj su pobijedili Anderlecht, nastupio zaigrao Matija Fintić, 18-godišnjak koji zbog tri žuta kartona iz skupine nije imao pravo nastupa. Modri se nadaju da ih UEFA ipak neće izbaciti. Svjesni su da su pogriješili i istaknuli da su spremni platiti za svoju pogrešku. Zbog toga su u zagrebačkom klubu odlučili suspendirati osobu odgovornu za taj propust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavještavamo navijače i javnost kako je GNK Dinamo temeljem odluke Uprave do daljnjega suspendirao odgovornu osobu unutar Nogometne škole za propust učinjen na utakmici osmine finala Lige prvaka mladih Anderlecht – Dinamo", objavljeno je na stranici Dinama

"Možemo pobijediti Barcelonu"

"Puklo mi je srce", otkrio je Cvitanović svoju reakciju kad je čuo lošu vijest za Dinamovu stranicu. "Ova generacija zaslužuje respect za novi fantastičan rezultat koji su napravili. Ovaj uspjeh je i potvrda dobrog rada Dinamove škole. Utakmica s Barcelonom, za koju vjerujem da ćemo je ipak igrati mi, nije finale Lige prvaka, već samo još jedna stepenica i moramo ostati na zemlji. Dečki su već napravili jako puno i ovo je golemi uspjeh, ali oni znaju i razmišljaju samo o pobjedama tako da vjerujem da uz naše srce i podršku navijača na Maksimiru možemo i protiv Barcelone i tako proći na final four", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi mladi ljudi su na terenu pokazali koliko su dobri"

Cvitanović se nada kako UEFA neće izbaciti njegovu ekipu. "Ne želimo niti razmišljati o tome i uvjereni smo da ćemo 8. ožujka istrčati na Maksimir i pred tisućama naših navijača igrati protiv Barcelone. Došlo je do pogreške, to nitko ne negira i snosit ćemo kaznu, ali kažnjavati ove mlade ljude koji su na terenu pokazali koliko su dobri nema smisla i nikako nije u duhu sporta i drugih vrijednosti koje UEFA promiče. Dinamo zaslužuje svoje mjesto u četvrtfinalu, zaslužujemo igrati protiv Barcelone i svi skupa vjerujemo da će UEFA prepoznati kako nije u duhu sporta izbaciti momčad koja je na terenu prošla dalje", poručio je.

Ne razmišljaju o izbacivanju

Izbacivanje Dinama ne bi bilo dobro za nogomet. "Izbacivanjem bi poslali apsolutno pogrešnu poruku svim mladim ljudima koji se bave sportom", završio je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična razmišljanja je iznio branič Dinama Filip Benković. "Na terenu smo pokazali da smo bolji, odigrali smo još jednu kvalitetnu utakmicu i zaslužujemo biti u četvrtfinalu. Ova generacija je osvojila hrpu turnira i trofeja, svi smo i u reprezentaciji gdje smo također ostvarili odlične rezultate i utakmica četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone na Maksimiru bi svakako bila kruna. Ostvarenje sna svima nama i ne želimo niti razmišljati o bilo čemu drugome", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA će konačnu odluku o izbacivanju Dinama donijeti u ponedjeljak, 29. veljače.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo