Torcida blejala, Kerum u Hajduk doveo mesara

Ni blejanje Torcide nije spriječilo Hajdukovu skupštinu da u vrh kluba instalira Kerumove ljude - od Andabaka do jednog mesara.

22.11.2009.
22:06
VOYO logo

SPLIT - Glavna skupština Hajduka na nedjeljnom je zasjedanju izabrala novi deveteročlani Nadzorni odbor kluba, a gradonačelnik Splita Željko Kerum, kao izaslanik Grada - većinskog vlasnika Hajduka, predložio je da se ubuduće Nadzorni odbor proširi s još dva člana od kojih bi jedan bio predstavnik Torcide, s čijim je članovima Kerum tjednima bio u javnoj polemici nazivajući ih eketremistima, a oni njega optuživali da u Hajduk dovodi nestručne i sebi odane dužnosnike.

Novi članovi NO-a su poduzetnik (hotelijer) i najveći pojedinačni dioničar Hajduka Jako Andabak, poduzetnici Željko Bašić (Split), Ivica Livaja (Solin), Tomislav Mamić (Kaštel Lukšić), Ivan Rimac (Split) i Petroslav Sapunar (Split), koji je i aktualni predsjednik Skupštine splitsko-dalmatinske Županije, zatim ekonomist iz Splita Tomislav Grujica, sportski trener iz Splita Rade Lasić, te mesar iz Kaštel Sućurca Miran Pelivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbačen je prijedlog da se za člana NO-a kandidira Jozu Sarača kao predstavnika Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), koja je jedan od Hajdukovih dioničara. Usvojen je amandman da temeljni kapital Hajduka iznosi 268 milijuna i 216 tisuća kuna.

Uoči glasovanja za članove NO-a tajnik Torcide Stipe Lekić, inače jedan od manjih dioničara Hajduka, javno je upitao Keruma zašto su u Nadzorni odbor predloženi njegovi (Kerumovi) osobni prijatelji i mesari. Kerum je odbacio primjedbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U čemu je problem ako je čovjek mesar? Nemojte me zezat. Ja sam strojar pa sam izabran za gradonačelnika Splita", kazao je Kerum.

U više izrečenih zamjerki upućenih Kerumu tijekom Glavne skupštine, dioničari članovi Torcide zatražili su od njega da se javno ispriča zbog svojih nedavnih istupa u kojima je pripadnike Torcide nazvao "ekstremistima" i "urbanim jugoslavenima", na što je Kerum izašao za govornicu rekavši: "Ja vam se ispričavam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za višesatnog trajanja Skupštine Torcidaši su povremeno pjevali navijačke pjesme, pritom tražeći ostavku predsjednika Hajduka Joška Svaguše, koji je na tu dužnost imenovan ovog ljeta na Kerumov prijedlog.

U jednom je trenutku skupina nazočnih dioničara javnim blejanjem oponašala blejanje ovaca podsjećajući na nedavni igrokaz skupine navijača Torcide, koja je dovođenjem osam ovaca ispred stadiona Poljud ismijavala Kerumove pristaše u upravnim tijelima Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon više izrečenih kritika na njegov račun i povremeno "uzavrelog" ozračja na Gripama te nakon što su neki Torcidaši Kerumu rekli "nemojte se ponašati kao seljačka zadruga", on se obratio navijačima rekavši da im pruža ruku suradnje.

"Meni nije do nemira s vama, nego do mira. Meni nije do svađe, niti sam ja protiv vas niti vi protiv mene", poručio im je Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je do sada odbijao prijedlog Torcide da se usvoji Kodeks o upravljanju Hajdukom, no u nedjelju je "popustio" rekavši kako se o tomu treba pregovarati. Ovim Kodeksom Torcida traži da upravljanje Hajdukom bude stručno, zakonito, transparentno, moralno, te da se politiku isključi iz Hajduka i eliminiraju sukobi interesa u klubu.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo