ZAVRZLAMI NIKAD KRAJA / Tko je u pravu - Mamić ili UEFA?

Iz Uefinog ureda za odnose s javnošću tvrde da je Zoran mamić u Nyonu bio i svjedok i sumnjivac, a on maše papirom na kojemu stoji da je bio samo svjedok.

17.8.2010.
16:45
VOYO logo

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić odbacio je u utorak izvješće Sportskih novosti kojima je iz Uefe potvrđeno da je na nedavnom saslušanju u sjedištu te organizacije u Nyonu bio ispitan i kao svjedok i kao osumnjičenik.

"U Nyonu sam bio u kući nogometa samo kao svjedok. Nisam bio ni u policiji, niti na sudu da bih mogao biti osumnjičenik", izjavio je Mamić, koji se na konferenciji za novinare u prostorijama Dinama pojavio u pratnji svoje odvjetnice Jadranke Sloković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je kazala da nikad u 27 godina prakse nije čula da jedna osoba može u istom slučaju biti i svjedok i osumnjičenik. Novinarima je podijelila i original Uefinog zapisnika iz kojeg se vidi da je Mamić uistinu ispitan u svojstvu svjedoka.

"Ispitat ćemo što stoji iza ovih učestalih napada. Već smo podnijeli privatne tužbe i tužbe za naknadu štete, a zatražit ćemo i adekvatnu pravnu zaštitu. U 'Sportskim novostima' nisu pravnici, pa ne moraju znati što je službeni dokument, a što nije, ali smatram da nisu smjeli proglasiti gospodina Mamića lažovom", izjavila je Sloković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Uefa je u utorak i RTL-u potvrdila da se Mamić i Nyonu pojavio i kao sumnjivac i kao svjedok, tako da zavrzlami kraja nema.

Istovremeno, objavljeno je i da u srijedu u Zagreb stiže Uefin predstavnik kako bi obavio razgovor sa sucem Brunom Marićem, koji je prošle godine sudio sporno finale Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez je najavio kako će u najskorije vrijeme tražiti službeni prijem u sjedištu Uefe radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica u ovom slučaju, ali i u vezi suradnje u predmetima sprečavanja ilegalnog klađenja i namještanja utakmica.

Tko je u pravu, a tko u krivu - pokušali smo otkriti u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo