Najbogatiji sportaš: Seksualni skandali ne mogu mu ništa!

Nisu ga uništili ni seks-skandali, ni gubitak sponzora, ni pad na svjetskoj ljestvici. Tiger Woods opet obrće najveći novac među sportašima.

11.12.2013.
13:46
VOYO logo

Američki se golfer oporavio od svih nevolja koje su ga pogodile, točnije za koje je sam bio kriv. Danas je u vezi s ponajboljom svjetskom skijašicom Lindsey Vonn, rezultati ga opet maze, a vratili su se i sponzori. Epilog toga je podatak da Woods opet predvodi ljestvicu sportaša koji najviše zarađuju.

Popis sportaša koji na račun godišnje spremaju najviše novca objavio je magazin Sport & Style, koji izdaje poznati francuski dnevnik L'Equipe. Podaci se ne odnose na kalendarsku godinu, nego na sezonu od lipnja 2012. do istog mjeseca ove godine, a Woods je u tom razdoblju zaradio 58 milijuna eura: 10 milijuna od turnirskih nagrada i čak 48 milijuna od sponzora!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom je mjestu švicarski teniski genijalac Roger Federer, koji se sve teže nosi s Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem, ali je još uvijek ispred njih kad je u pitanju zarada. Federer još uvijek uživa golemu popularnost, samim time ima i gomilu sponzora, a to mu je donijelo 53 milijuna eura prihoda.

Slijede ga dvojica košarkaša: zvijezda LA Lakersa Kobe Bryant i vođa NBA prvaka Miamija LeBron James. Prvi je zaradio 46 milijuna, a drugi se morao zadovoljiti sa ''samo'' 45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi nogometaš na popisu je, nimalo neočekivano – David Beckham. Danas je, doduše, umirovljeni nogometaš, ali ponavljamo, ljestvica se odnosi na razdoblje kad je još bio aktivan. Beckham je već godinama tvornica novca, više zbog popularnosti, a manje zbog svojih igara, a ne sumnjamo da će mu se račun nastaviti besramno puniti i sada kad je ''penzioner''.

Prva žena na ljestvici je, ponovno nimalo neočekivano, ruska tenisačica Marija Šarapova. Nalazi se na 22. mjestu i zaradila je 22 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Tiger Woods (golf) 58 milijuna eura 2. Roger Federer (tenis) 53 milijuna eura 3. Kobe Bryant (košarka) 46 milijuna eura 4. LeBron James (košarka) 45 milijuna eura 5. Drew Brees (američki nogomet) i Aaron Rodgers (američki nogomet) 38 milijuna eura 7. Phil Mickelson (golf) 36 milijuna eura 8. David Beckham (nogomet) 35 milijuna eura 9. Cristiano Ronaldo (nogomet) 33 milijuna eura 10. Lionel Messi (nogomet) 30 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo