VIŠE VREMENA ZA OBITELJ / Tiger prekida s golfom na neodređeno

Image

Woods je objavi oda duboko žali zbog svoje nevjere te da se sada mora po prvi puta usredotočiti na to da bude bolji suprug i otac.

12.12.2009.
7:36
VOYO logo

WASHINGTON - Najbolji golfer svih vremena Tiger Woods objavio je u petak navečer, po istočnoameričkom vremenu, da prekida s profesionalnim bavljenjem golfom na "neodređeno vrijeme", kako bi mogao više vremena provoditi sa svojom obitelji i posvetiti se svom braku.

"Duboko sam svjestan razočaranja i boli koje je moja nevjera nanijela tolikim ljudima, prije svih mojoj supruzi i djeci. Ponovo želim svima reći da duboko žalim i tražim oproštaj", naveo je Woods u priopćenju, objavljenom na Internet golf portalu "Devil Ball".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučio sam uzeti prekid od profesionalnog golfa na neodređeno vrijeme. Trebam se usredotočiti na to da budem bolji suprug, otac i osoba", istakao je Woods, zatraživši razumijevanje svih, uključujući njegove navijače, poslovne partnere, organizatore PGA Toura i suparnike u tom natjecanju.

Značaj Woodsova povlačenja iz golfa teško je precijeniti, obzirom da je on godinama najdominantija figura u tom sportu i da njegov izostanak sa svakog turnira prepolovi njegov rejting, ocijenuje "Devil Ball".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Woods je u svom priopćenju prvi puta javno uporabio riječ "nevjera", potvrđujući brojne glasine o njegovim vanbračnim aferama koje su se proširile u zadnja dva tjedna.

Woods se nije trebao vratit na golf terene prije kraja siječnja 2010., a prava golf sezona za mnoge poklonike zapravo ne počinje sve do prvog Masters turnira, početkom travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Woods, najbogatiji svjetski sportaš i prvi koji je zaradio više od milijardu dolara, nalazi se u žiži interesa američke javnosti od 27. studenoga kada je doživio čudnu prometnu nesreću, udarivši usred noći svojim terencem u hidrant i drvo u dvorištu prvog susjeda kod Orlanda na Floridi.

Mediji u SAD su izvijestili da je nesreća bila posljedica burne bračne svađe sa suprugom Elin Nordegren, zbog Woodsove nevjere, što je on u prvo vrijeme demantirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije se tabloidima javilo najmanje osam djevojaka, uglavnom koktel-konobarica i hostesa, koje su tvrdile da su bile ljubavnice slavnog golfera, a neke od njih ponudile su i dokaze poput poruka koje im je Woods ostavio na telefonskoj sekretarici.

Od izbijanja afere na američkim TV mrežama nije emitirana niti jedna reklama s Woodsom, no njegovi bogati sponzori, uključujući Nike i Gillette, još nisu objavili prekide ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eldrick Tont "Tiger" Woods, koji će 30. prosinca proslaviti 34. rođendan, u 2008. godini je samo od sponzora zaradio 105 milijuna dolara, prema pisanju magazina Sports Illustrated.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo