Konačni kraj sportske legende: 'Neće ostati bez ruke, to su gluposti'

Menadžer umirovljenog velikana svjetskog plivanja Iana Thorpea, James Erskine, negirao je medijske napise da se njegov klijent nalazi na odjelu intenzivne njege i da bi mogao izgubiti lijevu ruku.

9.4.2014.
11:16
VOYO logo

Podsjetimo, prema pisanju australskih medija, peterostruki olimpijski pobjednik je zadobio infekciju operiranog ramena, zbog kojeg je po dolasku u Sydney hitno prebačen na odjel intenzivne njege. Nedugo nakon toga objavljeno je da su se problemi pojavili nakon operacije u švicarskoj klinici, te da postoji mogućnost da 31-godišnji Thorpe izgubi lijevu ruku. No to je sve negirao njegov menadžer:

"To su samo mediji. Thorpe nije više na odjelu intenzivne njege. Osjeća se dobro, ali umorno i sigurno neće biti spreman za izlazak na kavu ili sastanak s Princom Williamom. Sve što je jučer napisano o gubitku ruke su gluposti. U najgorim scenarijima ljudi mogu i preminuti od infekcije, da, ali to nije i Thorpeov slučaj", rekao je Erskine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadobio je infekciju i to je to. Liječi se i sve će biti u najboljem redu", zaključio je.

Spomenimo i da je prije dva mjeseca Thorpe završio u rehabilitacijskoj klinici u Sydneyju nakon što ga je policija pronašla kako potpuno dezorijentiran pokušava provaliti u vozilo. Njegov je agent objasnio da je Thorpe uzimao antidepresive i još neke lijekove kojima je ublažavao bol u ramenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon što je otkrio da njegov klijent, proslavljeni australski plivač Ian Thorpe, neće izgubiti ruku kako su neki mediji navodili, James Erskine objavio je i službeni kraj karijere peterostrukog olimpijskog pobjednika.

Erskine je u televizijskom intervjuu umjesto Thorpea, koji se trenutno nalazi u bolnici u Sydneyju zbog infekcije operiranog lijevog ramena, objavio kraj njegove sjajne karijere, nakon što se 31-godišnji plivač neuspješno pokušao vratiti u bazen 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne, neće više nastupati na službenim natjecanjima. Neće nastupati na Igrama Commonwealtha, i neće se pokušati kvalificirati za Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeiru – objavio je njegov menadžer, a potom i obrazložio razlog drugog, ujedno i posljednjeg umirovljenja Iana Thorpea.

- Imao je već dvije velike operacije ramena. Vidio sam snimke i rame mu ne izgleda dobro. Prva operacija nije bila uspješna, a nakon posljednje je izbila infekcija. Ian nema namjeru više pokušavati vratiti se u bazen – zaključio je njegov menadžer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Thorpe se prvotno umirovio 2006. godine, da bi pet godina kasnije najavio svoj povratak u bazen i ambicije odlaska na Olimpijske igre u London 2012. godine. Međutim, Thorpe je na australskim trialsima uvelike podbacio, te nije uspio izboriti London u nijednoj disciplini. Prije pojave Michaela Phelpsa Thorpe je bio neprikosnoveni vladar svjetskih bazena.

Posljednju godinu dana njegovog života obilježili su problemi s alkoholom i ovisnošću, zbog čega je svojedobno bio u klinici za odvikavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo