Težak incident: Legendarni Hrvat usred Beograda razbio arkadu igraču Partizana

Legendarni hrvatski reprezentativac i kapetan Juga Nikša Dobud vinovnik je incidenta u srazu Partizana i Juga u Ligi prvaka.

19.12.2014.
15:12
VOYO logo

Srpski mediji pišu kako je kapetan Juga i legendarni hrvatski reprezentativac Nikša Dobud, u susretu drugog kola Lige prvaka između Partizana i Juga, nokautirao igrača beogradskog sastava Marka Manojlovića. Manojlović je završio s razbijenom arkadom, obliven krvlju. Nakon tog udarca, Dobud je bio isključen iz igre.

Sve se dogodilo pred kraj treće četvrtine dvoboja na Banjici, a Dobudu to nije prvi puta da je udario srpskog igrača. Hrvatski centar je 2012. godine na EP-u udario i Filipa Filipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj potez je van svake logike. Odgledao sam i TV snimku i vidi se da nije bilo kontakta. Sigurno će dobiti jednu utakmicu zabrane, a ako u LEN na pravi način budu popratili sve što se dogodilo, kazna bi mogla biti i stroža", kazao je predsjednik Partizana Aleksandar Šoštar, te dodao:

//www.youtube.com/embed/sH2UmnwAT_E

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobud nam je nanio veliku štetu jer niti sami sad ne znamo hoćemo li moći računati na Marka za finale Kupa. Nanio je štetu i svojoj momčadi. Ne razumijem zašto se to dogodilo. To što je uradio je potpuna ludost", završio je Šoštar.

Ovaj nesportski potez Dobuda osudio je i bivši hrvatski reprezentativac, sada pomoćni trener Juga, legendarni Mile Smodlaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do isključenja Dobuda zbog udaranja dosta dobro smo izgledali. Sve što smo očekivali, to se i dogodilo. Jedino što je Partizan mogao ponuditi je agresivna igra s mnogo povlačenja i udaranja, grubih poteza. Bilo je i sudačkih odluka na našu štetu, ali to nije nikakvo opravdanje za onakvu reakciju Dobuda. Moramo biti svjesni da je naš sport ovakav, pa igrači moraju biti spremni na sve".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo