ima mjesta za napredak / Testirane zagrebačke javne garaže - ocjena prihvatljiva!

Langić, Tuškanac, Cvijetni, Importanne galerija - 4 zagrebačke javne garaže našle su se pod povećalom inspektora iz Berlina koji su u sklopu EUROTESTA provjeravali njihovu sigurnost i kvalitetu. U testu je provjereno čak 60 garaža u 18 europskih država. Iako zagrebačke javne garaže nisu najgore, ocjena prihvatljivo i nije za pohvalu.

21.11.2013.
19:04
VOYO logo

Parkiranje u zagrebačkoj javnoj garaži Langić ponekad graniči s umjetnošću.

Langić je jedna od četiri zagrebačke garaže koje su u EUROTESTU obišli stručnjaci iz Berlina u suradnji s HAK-om. Preuska mjesta za parkiranje, nejasan smjer prometa, oštećenja od vlage, slaba osvijetljenost, loša pristupačnost. To je tek dio nedostataka koje su inspektori pronašli u zagrebačkim javnim garažama.

To ne znači da su testirane garaže loše. Naprotiv, u društvu su s još 39, od 60 testiranih, koje su dobile ocjenu prihvatljivo. No mjesta za napredak ima.

Iz Grada kažu da će nedostatke pokušati ispraviti.

Zanimljivo, uz najgore ocijenjenu, Zagrebparking se može se pohvaliti i najbolje ocijenjenom garažom - Tuškanacem. Od ostalih odskače preglednošću i osvijetljenošću, a plus su i visina stropa i širine rampi.

Importane galeriji inspektori su zamjerili to što parkirna mjesta nisu umerirana i to što manjka onih za obitelj s djecom. Najveći minus je izlaz iz garaže koji je odmah pokraj zebre, a k tome ima i lošu preglednost pa se stvaraju gužve.

Probleme s ulazom tj. izlazom ima i garaža na Cvjetnom trgu. Iako ima najšira parkirna mjesta, inspektore su zasmetali manjak rubnjka i zbunjujući raspored.

Zagrebačke garaže su pak pohvaljene zbog puno mjesta za osobe s invaliditetom te jeftinoće. Zanimljivo, niti jedna od njih nije dobila ocjenu odličan, a najlošija europska garaža, koja nije niti prošla test -  nalazi se u Beču.



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo