VIDEO: / 'Nisam znao hoću li plakati ili igrati!'

Dugotrajne ovacije bečke publike duboko su dirnule najboljeg austrijskog tenisača svih vremena Thomasa Mustera prilikom službenog i konačnog oproštaja od ATP turnira.

26.10.2011.
14:52
VOYO logo

Četrdesetčetverogodišnji Muster dobio je pozivnicu za ATP turnir u Beču, na kojem je prvi puta zaigrao prije 27 godina. Nikada nije osvojio naslov, iako je tri puta igrao u finalu, a 1993. godine izgubio je finale od Gorana Ivaniševića.

Za oproštaj mu je ždrijeb u 1. kolu dodijelio 26 godina mlađeg sunarodnjaka Dominika Thiema, koji je također u glavnom ždrijebu s pozivnicom. Muster je izgubio 6-2, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mustera je publika i dočekala i ispratila s velikim ovacijama.

"U početku nisam znao hoću li plakati ili igrati. Teško je tako ući u meč. Obično ovacije doživite kada odigrate veliki meč ili osvojite turnir, a ne u 1. kolu, a pogotovo ne na ovakav način", rekao je Muster i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo krasna prilika da se publici zahvalim na svoj podršci koju sam uživao tijekom karijere. Drago mi je da sam dobio tu priliku, jer kada sam se prvi puta povukao, nakon Roland Garrosa 1999. godine, to je ionako bilo poluslužbeno. Zahvaljujem se i svima koji su me podržali u povratku u zadnjih godinu i pol dana", dodao je osvajač 44 ATP turnira u karijeri, bivši pobjednik Roland Garrosa i bivši prvi svjetski reket.

Uoči turnira u Beču, Muster je ove godine nastupio na 15 turnira, što su sve, izuzev ATP turnira u Kitzbühelu, bili challengeri. Upisao je samo jednu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni se svidjelo nastupati na turnirima i radovati se činjenici da sam svaki put igrao sve bolje i bolje. Bilo je lijepo i trenirati s dečkima, buditi se svakoga jutra i opet se baviti svojim poslom. Stvarno sam uživao u tome. Spoznao sam još jednom koliko volim tenis. Mnogi su mi iskazali respekt što sam se upustio u ovu avanturu, ovaj izazov igranja tenisa na toj razini, i hvala im na tome. Stvarno cijenim njihovu podršku", zaključio je Muster, koji će u studenome još odigrati ATP Challenger u Salzburgu, a nakon toga će se natjecati na Champions Touru u godinama koje dolaze.

Vezani članci:

arti-201110240934006 arti-201110210530006 arti-201110150216006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo