VIDEO: / Nevjerojatno što je Đoković napravio Federeru!

Srbin Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta, prvi puta u karijeri ostvario je plasman u finale Roland Garrosa.

8.6.2012.
19:32
VOYO logo

Đoković se efikasno revanširao za poraz koji je pretrpio lani od Federera u Parizu, također u polufinalu. Tada je Švicarac zaustavio pobjedničku seriju Đokovića od 43 uzastopne pobjede. Bio je to i Đokovićev zadnji poraz na Grand Slam turnirima.

Federer je jako podbacio u petak. Bio je vrlo neprecizan, pogotovo u najvažnijim trenucima, kada je previše lopti bacio u aut ili mrežu. Mentalno je Đoković bio puno jači igrač na terenu, igrački puno precizniji. Napravio je samo 17 neforsiranih pogrešaka, a Švicarac čak 46!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je zabio šest izravnih poena više jer je bio puno agresivniji igrač na terenu. No, upropastio je gotovo sve što je mogao. U prvom setu je napravio break za 3:2, pa odmah u sljedećem gemu izgubio servis, u desetom još jedan. No, to je malo u odnosu na propuštene Švicarčeve prednosti iz drugog seta. Poveo je 3:0 uz dvostruki break. Đoković je u četvrtom gemu nadoknadio jedan break. Pri vodstvu 4:2 je Federer propustio tri break-lopte, pa je opet izgubio servis. Svejedno je kod 4:4 napravio još jedan break i izborio servis za set. Niti to nije bilo dovoljno. Opet je Švicarac izgubio servis, pa u 12. gemu još jedan...

Za razliku od meča protiv Juana Martina del Potra, kada je okrenuo 0:2 u setovima, Federer nije izgledao kao tenisač koji vjeruje u još jedan preokret. Đokoviću je u toj dionici bio dovoljan samo jedan break, za vodstvo 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu će najbolji tenisač svijeta igrati protiv Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo