Katastrofalan dan Hrvata: Sva trojica su pala!

Najbolji hrvatski tenisac porazen je u dvoboju 2. kola ATP turnira u Indian Wellsu od Argentinca Juana Monaca s 4:6, 4:6 u svom prvom mecu nakon cetiri mjeseca stanke zbog ozljede desnoga ramena.

15.3.2015.
12:33
VOYO logo

Cilic je po prvi puta zaigrao od ATP Mastersa u Londonu i u njegovoj izvedbi protiv Monaca, 48. tenisaca svijeta, osjetila se poduza stanka.

Pobjednik US Opena izgubio je cetiri puta svoj servis, spasio je samo jednu 'break' loptu, a postotak prvoga servisa bio mu je samo 56 posto, uz cetiri pogodena asa. Prvi set je Cilic izgubio zbog dekoncentracije pri servisu na 4-4, sto je Monaco iskoristio, a Argentinac je odmah napravio i novi break na samom pocetku drugoga seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilic vraca oduzeti servis za 3-3, ali ga u sljedeceg gemu i ne potvrduje svojim servisom, pa je Monaco ponovno iskoristio ponudeno i za sat i 25 minuta okoncao dvoboj u svoju korist.

"Bilo je lijepo vratiti se na teniske terene nakon duzeg izbivanja zbog ozljede ramena. Nazalost nisam jedan od igraca koji odmah nakon povratka u prvom mecu igraju maksimalno dobro i svjestan sam da ce mi biti potrebno nekoliko susreta da bih dosao do prave turnirske forme i do razine s kojom bih bio zadovoljan. No, veseli me da sam se vratio, da stvari funkcioniraju dosta dobro i da mogu ponovno maksimalno trenirati. Pokusat cu iskoristiti sljedecih desetak dana, do turnira u Miamiju, da se pokusam spremiti kako bih bio u formi koja zadovoljava i da u Miamiju dodem do prve pobjede u sezoni", izjavio je Cilic nakon subotnjeg poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov treci medusobni dvoboj, Cilic je pobijedio na OI u Pekingu 2008, a Monaco godinu poslije u Rimu. Cilic je bio deseti nositelj u Indian Wellsu, gdje mu najbolji rezultat ostaje lanjsko 4. kolo kada je izgubio od Novaka Dokovica u tri seta.

Rano ujutro po hrvatskome vremenu u 2. kolu je ispao i Borna Coric koji je od Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomica izgubio 6:3, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Dodig izgubio je od Spanjolca Davida Ferrera 4:6, 6:1, 7:6.

Juan Monaco (ARG) - Marin Cilic (Hrv/10) 6-4, 6-4 Bernard Tomic (AUS/32) - Borna Coric (Hrv) 6-3, 6-4 David Ferrer (Spa/8) - Ivan Dodig (Hrv) 4-6, 6-1, 7-6 (6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo