VELIKI USPJEH ZA MATU PAVIĆA: / Hrvatski tenisač osigurao broj jedan u parovima na kraju godine

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach osigurali su da će završiti na prvom mjestu na ATP ljestvici

2.11.2018.
20:01
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach osigurali su u petak da će završiti na prvom mjestu na završnoj ATP ljestvici parova za 2018. godinu.

Pavić i Marach plasirali su se u polufinale na ATP turniru u Parizu nakon što su u četvrtfinalu svladali Amerikanca Johna Isnera i Britanca Neala Skupskog sa 7-6 (6), 6-7 (4), 12-10, a na ruku im je išao i poraz poljsko-brazilske kombinacije Lukasz Kubot/Marcelo Melo od kojeg su u četvrtfinalu bolji bili Španjolac Marcel Granollers i Amerikanac Rajeev Ram sa 6-1, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Granollersa i Rama u finalu

Upravo će Granollers i Ram biti suparnici Paviću i Marachu u polufinalu.

"Imali smo odličan ulazak u sezonu. Sveukupno smo samo dva ili tri puta gubili u prvom kolu i stoga smo vrlo sretni jer smo osigurali prvo mjesto na kraju godine", kazao je Pavić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađi broj jedan od 1995.

Pavić i Marach su u godinu krenuli sa 17 uzastopnih pobjeda, a tijekom tog niza su osvojili i Australian Open. Kasnije tijekom godine su stigli i do finala Roland Garrosa. Ukupno su igrali devet ATP finala, a osvojili su četiri naslova.

Sa 25 godina Pavić je najmlađi igrač koji će okončati sezonu na prvom mjestu ljestvice parova nakon 1995. godine kada je to uspjelo tada 24-godišnjeg Toddu Woodbridgeu, dok je Marach sa 38 godina najstariji kojemu je to uspjelo od Amerikanca Sherwooda Stewarta 1984.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo