VEKIĆ NA KORAK DO POBJEDE KARIJERE: / Imala je najbolju tenisačicu svijeta na koljenima, a onda je sama sebe pobijedila

Image
Foto: AFP

Donna Vekić je poražena od najbolje tenisačice svijeta u četvrtfinalu WTA turnira u Stuttgartu

26.4.2019.
18:52
AFP
VOYO logo

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić u petak je bila na pragu najveće pobjede u karijeri, nakon što je u četvrtfinalu WTA Premier turnira u Stuttgartu vodila sa 5-1 u trećem setu dvoboja protiv prve igračice svijeta Naomi Osake, ali je na kraju Japanka slavila sa 6-3, 4-6, 7-6 (4) i plasirala se u polufinale nakon dva sata i 18 minuta borbe.

Do završnice drugog seta pobjednica posljednja dva Grand Slam turnira je bila vrlo precizna i Vekić je teško dolazila do prilike napraviti nešto više protiv servisa Osake. Međutim, u desetom gemu druge dionice Japanka je zaredala sa pogreškama i kumovala 'breaku' kojim je naša tenisačica izborila treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osaka je nastavila griješiti i na početku odlučujuće dionice, što je Vekić iskoristila te izgradila uvjerljivu, činilo se i nedostižnu prednost od 5-1. No, uslijedio je novi preokret. Japanka je prestala promašivati, a Vekić je u oba servisa za pobjedu propustila 30-15. Do meč-lopte nije stigla. Zadržala je servis za vodstvo 6-5, ali u 'tie-breaku' nije uspjela zadržati nalet Japanke koja je zavšnicu meča odigrala u skladu s reputacijom najbolje tenisačice svijeta u ovom trenutku pa je 22-godišnja Osječanka ostala bez pobjede nad svjetskim 'brojem 1'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo