Bjeloruskinji dva gema / Vekić fantastičnom predstavom pomela 30. na svijetu za polufinale Brisbanea

Image
Foto: AP Images

Donna Vekić sjajnom je igrom deklasirala Aliaksandru Sasnovič u četvrtfinalu Brisbanea.

4.1.2019.
8:32
AP Images
VOYO logo

Kakav meč! Rijetko viđenom dominacijom Donna Vekić doslovno je pomela s terena 30. tenisačicu svijeta Aliaksandru Sasnovič koja je protiv fantastične Osječanke u četvrtfinalu jakog WTA turnira u Brisbaneu dograbila svega dva gema.

Uvjerljiv start u Australiji protiv inače vrlo dobre Magdalene Rybarikove, a još više veliki povratak i preokret protiv devete na svijetu Kiki Bertens pretvorio je 22-godišnju Hrvaticu u prav stroj za Bjeloruskinju koja je od prvog poena bila u apsolutno podređenom položaju. Koliko velikom? Pa dovoljno je reći da je omjer poena bio 51-27. Dakle, gotovo pa dvostruko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasnovič je kolo ranije izbacila prvu nositeljicu turnira i četvrtu igračicu svijeta Elinu Svitolinu, ali protiv Vekić ni u trećem pokušaju jednostavno nije znala što i kako i ova se predstava bez dvojbe može pribrojiti jednoj od najboljih u karijeri tenisačice koju je Nijemac Torben Beltz u posljednjih 12 mjeseci doveo na jednu novu razinu koja bi je najprije trebala dovesti do statusa nositeljice na Australian Openu.

Posljednje finale Vekić je igrala ljetos u Washingtonu, a za novo, sedmo ukupno, mogla bi biti dio obračuna s hrvatskim štihom iznenadi li Zagrepčanka s australskom putovnicom Ajla Tomljanović petu nositeljicu Karolinu Pliškovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Brisbane, četvrtfinale:

Donna Vekić (Hrvatska) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) 6:2, 6:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo