SRBIJA SLAVI /

Đoković u epskom meču u dva seta pobijedio Alcaraza i uzeo olimpijsko zlato

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja između Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza mogli ste na portalu Net.hr

4.8.2024.
13:12
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković - Carlos Alcaraz

7-6 (3), 7-6 (2)

Srbin Novak Đoković pobijedio je Španjolca Carlos Alcaraz sa 7-6(3), 7-6 (2) nakon dva sata i 52 minute igre i osvojio olimpijsko zlato

Image
PONOSNI SMO /

Teniski otac Novaka Đokovića: 'Stojim iza svojih riječi. Donni treba skinuti kapu za sve'

Image
PONOSNI SMO /

Teniski otac Novaka Đokovića: 'Stojim iza svojih riječi. Donni treba skinuti kapu za sve'

Đoković je sigurno dobio svoj prvi servis gem, da bi u potom na servis Alcaraza imao prvu break loptu no nije ju iskoristio. U četvrtom gemu Novak je imao nove tri break lopte, čak 0-40, ali ponovno je Alcaraz odigrao nekoliko sjajnih poteza i izjednačio na 2-2. Španjolac je do prve prilike za oduzimanje servisa došao u petom gemu, kada je imao tri break lopte, no nijednu nije iskoristio pa je Novak poveo 3-2. Uslijedila su tri gema u kojima su oba tenisača sigurno držala svoj servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda u devetom gemu Alcaraz je imao čak pet prilika za oduzimanje servisa Đokoviću, ali izvukao se i tada srpski tenisač. U 11. gemu Novak je došao i do prve set lopte na servis Španjolca, no nije ju iskoristio pa je odlučivao tie break.

Đokoviću prvi set

U tie breaku oba tenisača su držala servis do 3-3, a onda je Đoković nanizao četiri uzastopna poena i sa 7-3 dobio prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvu priliku za break u drugom setu čekali smo do trećeg gema kada je Novak imao break loptu, ali Alcaraz se izvukao. Nakon toga oba tenisača čvrsto su držala servis pa je na kraju opet odlučivao tie break.

Novaku zlato

Đoković je bolje otvorio 13. igru i poveo 2-0, no odgovorio je Španjolac i stigao do izjednačenja. Ipak, tada je Novak ponovno nanizao pet poena i uzeo i drugi set te postao olimpiski pobjednik.

Dan ranije brončanu medalju na teniskom turniru osvojio je Talijan Lorenzo Musetti koji je svladao Kanađanina Felixa Auger Aliassimea 6-4, 1-6, 6-3.

NAJAVA

Đoković u lovu na Agassija

Novak ima priliku postati tek drugi tenisač u povijesti nakon Amerikanca Andrea Agassija koji je u karijeri osvojio sva četiri Grand Slama, završni Masters i Davis kup i zlatnu olimpijsku medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agassi je olimpijsko zlato osvojio 1996. u Atalanti, a pothvat je kompletirao upravo u Parizu 1999. kada je osvojio Roland Garros.

Sedmi međusobni dvoboj

Alcaraz i Đoković međusobno su igrali do sada šest puta, a svaki tenisač ima po tri pobjede. Posljednji put igrali su u finalu Wimbledona ove godine kada je Španjolac slavio sa 6-2, 6-2, 7-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo