ODLUKA O POBJEDNIKU PALA U DRAMI: / Čilić je imao jednu meč loptu, ali nije izdržao, izgubio je drugi finale legendarnog turnira

Image
Foto: AFP

Marin Čilić nije uspio po drugi put osvojiti ATP turnir u Queen's Clubu.

25.6.2017.
17:40
AFP
VOYO logo

Šteta, imao je Čilić koji će od ponedjeljka izjednačiti svoj najbolji renking na ATP ljestvici na šestom mjestu, meč loptu u "tie-breaku" trećeg seta, kod rezultata 6:5, ali je Lopez uspio sačuvati svoj servis i potom iskoristiti treću meč loptu.

Lopez ni jednom nije oduzeo servis Čiliću

Do pobjede je Lopez stigao iako tijekom čitavog dvoboja nije niti jednom oduzeo servis Čiliću, imao je samo jednu "break-loptu" i to u sedmoj igri prvoga seta koju je Čilić spasio sjajnim servisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo odličan meč, neizvjestan, u kojemu je Čilić igrao briljantno u prvom setu, napravio break u desetom gemu, kod vodstva 5:4. Drugi i treći set, nakon što nije više bilo breaka, odlučeni su u 13. igri.

Sjajna prilika za rani break u drugom setu

Imao je Čilić sjajnu priliku za rani break u drugom setu, loptu za vodstvo 2:0, ali je promašio relativno lagani forhend i priliku mu više Lopez nije pružio, sve do neizvjesnosti "tie-breaka". Malo tko je mogao pretpostaviti da će to ujedno biti i posljednja prilika za "break" ne samo za Čilića već i u čitavom susretu. Do kraja drugog seta oba su igrača držala svoj servis, a u "tie-breaku" je Lopez bio mnogo bolji. Odlično je servirao, dok je Čilić napravio nekoliko netipičnih pogrešaka pa se ušlo u treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti jedan igrač nije popustio niti u odlučujućoj dionici, a i svih 14 poena u "tie-breaku" osvojili su igrači na servisu. Čilić je kod 6-5 imao meč-loptu, ali Lopez je i u toj situaciji odlično reagirao na mreži. Kod 7-7 Čilić je izgubio poen na svoj servis promašivši forhend u poenu u kojem je imao inicijativu, zatim je uspio vratiti "mini-break" sjajno odigranim poenom s osnovne linije, ali je na treću meč-loptu Lopeza Čilić još jedan forhend poslao u aut te je 35-godišnji Španjolac mogao proslaviti svoj šesti ATP naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri finala, jedan naslov

Bilo je to treće Čilićevo finale u Queen'su i drugi poraz na turniru kojeg je osvojio 2012. godine u finalu protiv Nalbandiana koji je bio diskvalificiran, a gubio 2013. od Murraya i sad od Lopeza.

"Sjajno finale, nisam iskoristio svoje prilike u drugom setu. Lopez je sjajan igrač na travi. Igrao sam odlično ovaj tjedan", kazao je Čilić nakon meča koji je zagrijavanje uoči Wimbledona koji počinje sljedeći tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmom meču, hrvatski tenisač doživio je treći poraz protiv Feliciana Lopeza, sad je omjer 3-5, a Čilić u svom 29. finalu nije uspio doći do svog 18. naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopez je u svom 17. finalu došao do šestog turnira, a slavio je u Queen's Clubu gdje je 2014. kad je izgubio od Dimitrova kojega je jučer pobijedio u polufinalu.

Nakon ovog finala, Čilića čeka i odgođeno polufinale parova, a onda možda i finale, tako da je moguće da hrvatski tenisač danas u Queen's Clubu ima trostruki program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživo:

Marin Čilić (Hrv) - Feliciano Lopez (Špa) 6:4, 6:7 (2), 6:7 (8)


Kraj meča

6:7 (8) - Kakva drama u tie-breaku, odlučivale su nijanse, a Lopez je pokušao dekoncentrirati hrvatskog tenisača prilikom servisa. Tražio je Čilić opomenu suca za suparnika, ali ju nije Lopez dobio. Čilić je prvi došao do meč lopte, poveo 6:5, ali je Lopez osvojio poen na svoj servis. Potom je opalio as, za vodstvo 7:6 i meč-loptu. Ne da Čilić, i on je odservirao as za 7:7, ali je nakon toga izgubio poen nakon duge razmjene udaraca. Na kraju je Španjolac iskoristio treću meč loptu i slavio u Queen'su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić nikad u karijeri u finalu nije igrao "tie-break" u odlučujućem setu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6:6 - Izjednačio je Čilić, ispalio 18. as, ima osam "winnera" u meču, a sad će se igrati 13., odlučujuća igra koja će dati pobjednika ovog turnira.

5:6 - Nije lopez izgubio svoj servis, ponovno ima (najmanje) tie-break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4:4 - I dalje izjednačeno

3:3 - Čilić drži korak s Lopezom, iako je pao u igru u odnosu na prva dva seta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2:2 - Čilić je izjednačio u gemovima, iako je u 4. gemu trećeg seta napravio prvu dvostruku servis pogrešku. Brzo se "ispravio" asom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj 2. seta

6:7 (2) - Nažalost, Čilić se "stisnuo" u 13. gemu. Lopez je dobio "tie-break" s uvjerljivih 7:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6:6 - Osvojio je Lopez ovaj set, igrat će se 'tie-break'

6:5 - Siguran je Čilić na svoj servis, u drugom setu ima najmanje "tie-break"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:5 - Ovaj gem nije Marin ozbiljnije priprijetio

5:4 - I dalje bez breaka u drugom setu, Čilić je osvojio svoj servis i vodi 5:4. U ovakvoj situaciji u prošlom setu, "breaknuo" je Lopeza i osvojio prvi set. Može li to ponoviti i ovaj put?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:2 - Čilić je na svoj servis gubio 0:30, ali je na kraju osvojio gem.

1:1 - Imao je Čilić na Lopezov servis dvije break lopte, ali je prvu Španjolac spasio asom, a na drugu je hrvatski tenisač odigrao nestvatljivo loše i propustio već u ranoj fazi drugog seta oduzeti servis suparniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj 1. seta

6:4 - Marin Čilić osvojio je prvi set. Imao je tri break lopte na 0:40, iskoristio je već prvu jer je Lopez poslao loptu u aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:4 - Sjajno servira Marin Čilić

4:4 - Lopez je izjednačio, nije Čiliću dozvolio iznenađenje.

4:3 - Izvukao se Čilić u ovom gemu, imao je Lopez prvu break loptu u meču, kod 30:40, ali se Čilić spasio s dva odlična servisa.

2:1 - Za sada svatko drži svoj servis.

1:0 - Čilić servira prvi, osvojio je prvi gem.

Goran izgubio finale 1997.

Finale 1997. godine igrao je Goran Ivanišević protiv Marka Philipoussisa, a slavio je australski tenisač sa 7:5, 6:3. No, iz tog finala pamti se scena koju je napravio Ivanišević kad je reket dao skupljačici lopti da ona odigra umjesto njega jer je bio nezadovoljan vlastitim potezima. Amy Kavanagh tad je imala 14 godina, a 20 godina kasnije se kao gospođa Denton Clark vratila u Queen's Club.

Sva finala Marina Čilića

POBJEDNIK:

2008 New Haven

2009 Chennai, Zagreb

2010 Chennai, Zagreb

2011 Sankt Peterburg

2012 London/Queen's Club, Umag

2013 Zagreb

2014 Zagreb, Delray Beach, US Open, Moskva

2015 Moskva

2016 Cincinnati, Basel

2017 Istanbul

FINALIST:

2009 Peking, Beč

2010 Muenchen

2011 Marseille, Umag, Peking

2012 Muenchen

2013 London/Queen's Club

2014 Rotterdam

2016 Marseille, Ženeva

2017 London/Queen's Club

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo