[VIDEO] HRVATSKA JE U POLUFINALU DAVIS CUPA: / Čudesni Marin predstavom za pamćenje uništio Kukuškina i donio nam pobjednički bod

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska Davis Cup reprezentacija je u polufinalu natjecanja

8.4.2018.
16:08
PIXSELL
VOYO logo

HRVATSKA (Čilić) - KAZAHSTAN (Kukuškin) 6-1, 6-1, 6-1


Hrvatska Davis Cup reprezentacija plasirala se u polufinale nakon što je u Varaždinu u nedjelju Marin Čilić pobijedio za dva sata igre Kazahstanca Mihaila Kukuškina s 6-1, 6-1, 6-1 i donio hrvatskim tenisačima u četvrtfinalu nedostižno vodstvo od od 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u polufinalu u rujnu ugostiti tenisače iz SAD-a koji su još u subotu osigurali pobjedu kod kuće protiv Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukuškin bez šansi

Čilić je u nedjelju ostavio Kukuškina, 92. igrača svijeta, bez imalo šansi da ostavi Kazahstance u igri, a u meču koji je trajao. Od samog početka Marin se postavio kao treći tenisač svijeta, a vidno demoraliziirani Kukuškin, za razliku od meča s Bornom Ćorićem u petak, nije imao nikakvo oružje da ugrozi najboljeg hrvatskog igrača. Čilić je u dva pojedinačna meča u Varaždinu izgubio svega osam gemova, tri mu je uzeo Kukuškin, a pet Dmitrij Popko u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je odmah na početku meča pokazao zašto je treći na svijetu, za samo 38 minuta dobio je prvi set s 6-1. Čilić se postavio odlučno i čvrsto, bio je agresivan na Kukuškinov servis koji je uzimao u drugom i šestom gemu, a Kazahstanac je uspio dobiti samo jedan gem.

Čilić drugi set riješio za svega 31 minutu

Čilić je nastavio s odličnom igrom i u drugom setu i odmah je u drugom gemu oduzeo Kukuškinov servis, a to je ponovno učinio još dvaput za uvjerljivih 6-1. Drugi set je trajao svega 31 minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu Marin je ponovio recept iz prethodna dva - odmah je uzeo Kukuškinov servis, a Kazahstancu je dopustio tek počasni gem kod 5-0, kada je propustio i tri meč-lopte te produžio meč za 15-tak minuta. Čiliću je za pobjedu trebalo još čak pet meč-lopti jer je Kukuškin najveći otpor u meču pružio tek na samom kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti ogled Kukuškina i Marina

Bio je to četvrti ogled Čilića i Kukuškina te treća pobjeda Međugorca koji je slavio u Moskvi (2014) i US Openu (2015), dok je Kazahstanac dobio njihov prvi međusobni dvoboj u Sankt Peterburgu prije deset godina.

Hrvatska će u rujnu biti domaćin polufinalnog ogleda s Amerikancima, a kao gradovi domaćini neslužbeno se spominju Zagreb, Zadar i Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska sva četiri puta slavila protiv Amerikanaca

U dosadašnja četiri međusobna Davis Cup dvoboja, naši su tenisači sva četiri puta slavili protiv Amerikanaca. Prvu pobjedu ostvarili su Ivan Ljubičić i Goran Ivanišević 2003. godine u Zagrebu (4-1) u 1. kolu Svjetske skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Ljubičić i Mario Ančić kreirali su senzaciju pobijedivši Andrea Agassija, Andyja Roddicka i braću Bryan 2005. u 1. kolu Svjetske skupine u Carsonu, predgrađu Los Angelesa. Bilo je 3-2 za naše tenisače koji su te godine osvojili veliki srebrni pehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić i Ivo Karlović donijeli su 3-2 pobjedu nad Amerikancima u četvrtfinalu 2009. na zemljanoj podlozi u porečkoj dvorani Žatika. Posljednju pobjedu kreirali su Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivan Dodig, kad su u Portlandu 2016. preokrenuli četvrtfinalni dvoboj u kojem su domaći tenisači nakon prvog dana vodili sa 2-0.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Treći set

6-1: Hrvatska je u polufinalu natjecanja: Bravo majstore, bravo dečki

4-0: Novi break Čilića. Ne sjećamo se da li je ikad netko Kukuškina tako razvalio, kao što je to slučaj sad s Marinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-0: Juri poput brzog vlaka Marin prema polufinalu Davis Cupa.

2-0: Iz četvrtog pokušaja Marin je breaknuo Kukuškina u ovoj igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-0: Bez izgubljenog poena dolazi Marin do prvog gema u trećem setu. Servis mu je bio 208 na sat u jednom trenutku, krenuo je, čini se i taj servis. Kukuškinu se ne piše dobro.

  • Drugi set

6-1: Ovakva demonstracija moći stvarno se rijetko viđa. Marin Čilić - Mihail Kukuškin 6-1. Kukuškin je 'nestao' s terena, tri breaka Marina uz nekoliko impresivnih backhand retern winnera, ovakvog Marina želimo uvijek gledati. Što je Čilić jeo jutros, ne znamo, ali samo neka tako nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-1: Međugorac ne daje Kukuškinu nikakve šanse. Kakav je ovo tenis, strašno, Marin igra za pamćenje. Novi break Čilića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-1: Čilić je do sad pogodio čak 14 točnih forhenda. Ovo izgleda poput onog atomskog tenisa, kakav je Marin prikazivao na US Openu 2014. godine, kad ga je osvojio.

2-1: Kukuškin osvaja svoj tek drugi gem u meču. Kakva dominacija Međugorca...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA TREĆU GODINU ZA REDOM U POLUFINALU: Pouille nakon tri sata slavio nad Fogninijem

2-0: Marin je siguran na svom servisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1-0: Treći puta u meču Marin oduzima servis Kukuškinu. Od ukupno četiri servisa, Međugorac je uzeo do sad tri. Što je najbolje, Kukuškin uopće ne igra loše, ali Marin igra fantastično, opravdava renking koji stoji pokraj njegova imena.

  • Prvi set:

6-1: Marin moćno uzima prvi set. Ajmo još dva i priča riješena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5-1: Fantastično igra Marin. Sjajno ga je gledati. Svaki udarac ima težinu, ništa nije forsirano. Kazahstanci su sve nervozniji.

4-1 - Čilić ima potpunu kontrolu nad susretom. Iako mu je prvi servis na tek 29 posto, Kukuškin ima velike probleme s vraćanjem njegovog drugog, kick servisa, koji je itekako neugodan. U izmjeni s osnovne linije Međugorac iskazuje svoju kvalitetu, tu mu rijetko tko u svijetu može parirati osim Federera, Nadala i možda Del Potra.

3-1: Kukuškin je nakon puno muke osvojio prvi gem u ovom meču. Samo neka Marin radi pritisak, neće Kazahstanac dugo izdržati.

3-0 nakon samo 12 minuta igre. Fantastično je Čilić otvorio susret, kao u snovima, rekli bi smo. Izgleda Marin fokusirano, moćno, sigurno, agresivno na lopti.

2-0: Evo nam i prvog Marinovog breaka. Odmah u prvom servisu Kukuškina naš tenisač je napao i prisilio Kazahstanca na greške koji su rezultirale gubitkom servisa. To je dobro, odmah je Marin na početku dao do znanja tko je gazda, da on vodi igru.

Image
Foto: Screenshot: HTV

1-0: Uz početne manje probleme, Marin je s 40-30 osvojio prvi gem u ovom meču. Zagrijava se još naš najbolji tenisač.

  • Počeo je meč: Prvi servira Marin

Hrvatska Davis Cup reprezentacija došla je na korak od još jednog polufinala Davis Cupa, jer nakon dva dana protiv Kazahstana u četvrtfinalu Svjetske skupine vodi 2-1. Par Ivan Dodig, Nikola Mektić je nakon velike subotnje borbe sa 6-7(2), 6-4, 6-4, 6-2 svladao kazahstanski dvojac Timur Habibulin, Aleksandr Nedovjesov dodavši bod na raniju pobjedu Marina Čilića protiv nedoraslog Dmitrija Popka. Sve bi bilo gotovo već jučer da je Borna Ćorić svladao Kukuškina u meču koji je slijedio u petak, no šansa za polufinale je velika i Hrvatska ju mora iskorisiti.

"Očekujemo težak meč. Kukuškin je pokazao zašto je Kazahstan pet-šest godina tu gdje jest, u četvrtfinalima, i stvarno u ovom natjecanju igra na nivou tenisača koji je među dvadeset na svijetu. Marinu neće biti lako, ali meč u petak mu je dobro došao, i mislim da će u nedjelju od početka igrati na nivou trećeg igrača svijeta i da će ta kvaliteta, uz podršku navijača, i presuditi", najavio je ogled izbornik Željko Krajan.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo