UVJERLJIVIJE NE MOŽE: / Donna Vekić stigla do osme nositeljice bez izgubljenog gema

Image
Foto: AFP

Nakon što je s uspjehom kroz kvalifikacije stigla do ždrijeba glavnog dijela WTA turnira koji se igra u Dohi, hrvatska tenisačica Donna Vekić dominantno je započela nastup u njemu.

21.2.2016.
14:56
AFP
VOYO logo

Suparnica 19-godišnje Hrvatice bila je 379. tenisačica svjetskog poretka, tenisačica iz Omana Fatma Al-Nabhani, igračica koja je na turniru kratko nastupala uz pozivnicu organizatora. Točnije, samo 50 minuta. Kolika je razlika u kvaliteti između dviju nedjeljnih suparnica iskazano je i kroz konačnih 6-0, 6-0 za hrvatsku predstavnicu, inače 105. sa WTA liste. Vekić je u meču spasila četiri break-lopte svoje suparnice, uzevši njoj tri puta početni udarac u svakom setu. Imala je ukupno deset prilika za break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka se nastup Ane Konjuh

Vekić u drugome kolu ima puno teži ispit, a stiže joj on u vidu ogleda protiv osme nositeljice turnira Carle Suarez Navarro. U istom dijelu ždrijeba nalazi se i druga hrvatska predstavnica na ovom turniru. I Ana Konjuh je, baš poput Vekić, svoje pravo nastupa u glavnom ždrijebu stekla dobrim igrama kroz kvalifikacije. Daria Gavrilova njena je prva suparnica.

Turnir se igra na terenima tvrde podloge uz nagradni fond od 2.5 milijuna američkih dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo