ODLIČNA FORMA / Uspješan dan za Hrvate u Eastbourneu: Dodig i Martić bez većih problema u drugom kolu

Image
Foto: Profimedia

Svi hrvatski predstavnici pobijedili su svoje protivnike u prvom kolu

27.6.2023.
18:50
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner, Amerikanac Austin Krajicek, pobjedom su otvorili nastup na travnatom ATP 250 turniru u Eastbourneu.

Image
NEPRIMJERENO PONAŠANJE /

Livaja nije jedini: Disciplinska komisija zbog vrijeđanja Šibenika kaznila još dvojicu hajdukovaca

Image
NEPRIMJERENO PONAŠANJE /

Livaja nije jedini: Disciplinska komisija zbog vrijeđanja Šibenika kaznila još dvojicu hajdukovaca

Dodig i Krajicek su postavljeni za prve nositelje, a na startu turnira su bili bolji od argentinske kombinacije Francisco Cerundolo i Tomas Etcheverry sa 7-5, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli tjedan hrvatski i američki tenisač su osvojili ATP 500 turnir u Queensu, a prethodno su slavili i na Roland Garrosu. Tijekom ove godine već su osvojili četiri ATP naslova.

Idući suparnici Dodiga i Krajiceka bit će domaći tenisači Liam Broady i Jonny O'Mara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru u britanskom Eastbourneu nastupaju i Nikola Mektić i Mate Pavić koji su, u ponedjeljak, također izborili drugo kolo. Njihovi sljedeći suparnici bit će Ekvadorac Gonzalo Escobar i Kazahastanac Aleksandr Nedovjesov.

U pojedinačnoj konkurenciji prošla i Martić

Hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji Petra Martić također se plasirala u 2. kolo u Eastbourneu, ona je u 1. kolu svladala Britanku Katie Boulter sa 6-4, 7-5 za dva sata i pet minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Msrtić je za pobjedu dovoljan bio po jedan "break" u svakom setu s obzirom da niti jednom nije izgubila gem na svom početnom udarcu.

U prvom setu ključnim su se pokazali peti i šesti gem, prvo je Martić kod rezultata 2-2 oduzela servis Britanki nakon duge borbe i nekoliko izjednačenja, da bi potom potvrdila "break" spasivši tri "break-lopte" suparnice, tri vezane kod 0-40 i još jednu prednost. Posljednju situaciju za povratak u prvi set Boulter je imala kod vodstva Martić od 4-3 kada je imala još jednu "break-loptu", ali 32-godišnja Dućanka se opet izvukla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dvoboja servis Martić više nije bio ugorožen dok je ona uspjela iskoristiti šestu priliku za oduzimanje servisa suparnici u drugom setu. Prvu "break-loptu" u toj dionici Martić će propustila kod 1-1, još dvije kod 2-2, da bi kod 5-5 iskorstila treću šansu, a zatim mirno odservirala za pobjedu.

Martić, koja je u glavni ždrijeb Eastbournea ušla kao sretna gubitnica, u 2. će kolu igrati protiv Brazilke Beatriz Haddad Maije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo