Svjetski mediji objavili senzaciju: 'Prvi Hrvat kojem je to uspjelo nakon Ivanisevica!'

Svjetske agencije izvijestile su o pobjedi Marina Cilica u finalu US Opena kao o jednoj od najvecih senzacija ove godine, hvaleci igru hrvatskoga tenisaca.

9.9.2014.
8:43
VOYO logo

"Uragan Cilic", 16. igrac svijeta, izvijestio je AFP, "nije ostavio nikakve sanse Keiju Nishikoriju u finalu US Opena na Flushing Meadowsu". Hrvat je nametnuo svoju igru u mecu koji je trajao tri seta, odnosno 1 sat i 54 minute i ostvario prvu pobjedu na Grand Slam turniru, dodaje AFP.

Reuters dodaje da je Cilic "pomeo Japanca Keija Nishikorija" dosegavsi vrhunac u ovom sportu, godinu dana nakon sto je zbog dopinga morao propustiti proslogodisnji zavrsni Grand Slam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvat sjajnoga servisa nadvladao je klonulog Nishikorija i za jedan sat i 54 minute ostvario nemilosrdnu pobjedu oduzevsi tako 10. igracu svijeta mogucnost da postane prvi Azijac koji je osvojio Grand Slam".

//www.youtube.com/embed/qxZE0bIkJmE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom je pobjedom, nastavlja Reuters, Cilic postao prvi Hrvat koji je osvojio Grand Slam nakon pobjede njegova trenera Gorana Ivanisevica u Wimbledonu 2001. godine.

"U borbi tenisaca koji su se prvi put nasli u finalu Grand Slam turnira, hrvatski tenisac Cilic cini se da je imao bolje zivce te je iskoristio svoj sjajan servis da nadvlada japanskoga protivnika", istice CNN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slicnom odrjesitoscu svladao je i sedamanesterostrukog osvajaca Grand Slama, Rogera Federera u polufinalu, dodaje CNN.

Inace, Marin je od danas ponovno u TOP 10 najboljih svjetskih tenisaca, tocnije - na devetom mjestu. Cestitamo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo