U BORBU ZA FINALE DAVIS CUPA: / Odlučeno je koji će hrvatski grad ugostiti francusku reprezentaciju

Image

Svoj će polufinalni susret Svjetske skupine protiv francuske teniske reprezentacije hrvatska Davis Cup izabrana vrsta odigrati od 16. do 18. rujna u Zadru.

9.8.2016.
9:59
VOYO logo

Na natječaj Hrvatskog teniskog saveza odgovarajuće su ponude poslali i Zagreb i Split, a u konačnici je odlučeno da će se ogled održati u višenamjenskoj dvorani 'Krešimir Ćosić' u zadarskom Višnjiku. Ovo znači i povratak hrvatske Davis Cup reprezentacije u tu dvoranu nakon osam godina, odnosno 2008. kada je u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Hrvatska ugostila Brazil i svladala ga rezultatom 4-1.

Na brzoj dvoranskoj podlozi

Igrat će se na brzoj dvoranskoj podlozi, a dvobojima će moći prisustvovati nešto više od 7.600 gledatelja. Koji će tenisači predstavljati reprezentacije odlučit će izbornici Željko Krajan i Yannick Noah za što imaju rok do deset dana pred početak mečeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Francuska dosad su se jednom ogledali. U Metzu 2004. godine slavila je Francuska 4-1.

U polufinalu prvi put nakon 2009.

Posljednji put hrvatska reprezentacija je u polufinalu Davis Cupa igrala 2009., kad je u Poreču izgubila od Češke, a sada će suparnik biti četvrti najuspješniji sastav u ovom natjecanju. Više naslova u Davis Cupu od Francuske (koja ih je osvojila devet), imaju samo SAD (32), Australija (29) i Velika Britanija (10). Najveći uspjeh hrvatskog sastava je osvajanje titule 2005. godine, što je ujedno i jedini plasman u finale Svjetske skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik susreta Hrvatske i Francuske igrat će u finalu od 25. do 27. studenog protiv pobjednika susreta Velika Britanija - Argentina. Ukoliko Hrvatska uđe u finale, gostovat će u Velikoj Britaniji ili biti domaćin Argentini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo