S NJIM NEMA ŠALE / Legenda Barcelone pokreće tužbu: Traži vrtoglavih 45 milijuna eura

Image
Foto: Profimedia

Kosmos je 2018. sklopio 25-godišnji ugovor s ITF-om za domaćinstvo Davis Cupa, ali je prošlog siječnja savez odlučio vratiti kontrolu nad natjecanjem raskinuvši svoj ugovor s tvrtkom bivšeg nogometaša

22.6.2023.
17:24
Profimedia
VOYO logo

Investicijska kompanija Kosmos traži 45.7 milijuna eura odštete od Međunarodne teniske federacije (ITF) zbog kršenja sporazuma o organizaciji Davis Cupa, rekao je u četvrtak njezin predsjednik Gerard Pique.

Image
BRAVO DONNA /

Vekić srušila aktualnu wimbledonsku pobjednicu, zaustavljen pobjednički niz Metkića i Pavića

Image
BRAVO DONNA /

Vekić srušila aktualnu wimbledonsku pobjednicu, zaustavljen pobjednički niz Metkića i Pavića

"Nakon raskida ugovora od strane ITF-a, sada postoji spor između dvije strane u kojem tražimo 45.7 milijuna eura," kazao je bivši nogometaš Barcelone u razgovoru za Marcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo otkriti više zbog ograničenja privatnosti", dodao je.

Navodi se kako je Kosmos podnio tužbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) zbog "neopravdanog kršenja ugovora", a izvor upoznat s ovim slučajem navodi kako dvije strane nisu uspjele pronaći financijski sporazum za nagodbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo da je ono što smo napravili s Davis Cupom zapanjujuće uspješan rezultat. Stigli smo kada je natjecanje bilo u padu i na najnižem nivou. A što se tiče sporta, ekonomije i gledanosti, prije svega smo sredili turnir," istaknuo je Pique.

"U godinu dana smo četiri puta povećali prihode. S tri smo došli na petnaest sponzora," nastavio je dodavši kako u tim trenucima nitko nije mogao predvidjeti Covid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fiksna cijena koju smo plaćali nije bila tržišna. Koronu je bilo nemoguće predvidjeti, 2020. nije bilo Davis Cupa, a dio 2021. igrao se iza zatvorenih vrata," kazao je.

Ulazak Kozmosa doveo je do preoblikovanja Davis Cupa počevši od 2019. Mečevi kod kuće i u gostima su izbačeni, a uveden je format turnira sa 18 najboljih momčadi svijeta na kraju sezone na jednom mjestu ili u jednom tjednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo