Necijepljen tenisač / Ovo su svi turniri na kojima bi ove godine necijepljeni Đoković mogao igrati ove sezone

Image
Foto: AP Images

Na kojim bi turnirima ove sezone legenarni Nole mogao zaigrati s obzirom na to da mu njegov status cijepjenja otežava pristup brojnim turnirima na touru?

13.3.2022.
10:00
AP Images
VOYO logo

Nastavlja se teška sezona za drugog tenisača svijeta i osvajača 20 Grand Slam turnira, Novaka Đokovića. Nakon što je propustio Australian Open u siječnju, Đoković je zaigrao po prvi put u godini na ATP 500 turniru u Dubaiju.

S dvije pobjede od 2-0 u setovima Đoković se s lakoćom probio do četvrtfinala turnira. Ipak, stvari su otišle nizbrdo za srpskog tenisača protiv neočekivanog junaka turnira, Jirija Veselyja. Češki je tenisač na koncu došao finale, a prije turnira nije bio ni u prvih sto tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovoga je tjedna počeo prvi turnir serije Masters u sezoni, Indian Wells u Kaliforniji. Đoković je bio uključen u ždrijeb, ali nije dobio izuzeće američkog CDC-a te nije otputovao u SAD. Odmah nakon Indian Wellsa slijedi i Masters u Miamiju, na kojem Đoković također neće igrati.

Samim time, postavlja se pitanje, na kojim bi turnirima ove sezone legenarni Nole mogao zaigrati, s obzirom na to da mu njegov status cijepjenja otežava pristup brojnim turnirima na touru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sezona na zemlji čini se najsigurnijom

Turniri na zemlji izgledaju kao najjednostavnije opcije za Đokovića u trenutnim okolnostima. Prvi je veliki događaj na zemlji Masters 1000 turnir u Monte-Carlu 10. travnja. Đoković ima rezidenciju u Monacu i, samim time, srpski tenisač ne bi trebao imati probleme s pristupanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći turnir za Đokovića gotovo će sigurno biti Serbia Open u Beogradu. Direktor je turnira njegov brat Đorđe, a održava se u teniskom centru kojeg sam posjeduje.

Zatim slijede dva Masters turnira u Madridu i Rimu. Ulazak u Španjolsku ne bi trebao biti problem za Noleta, s obzirom na to da ljudi koji posjećuju zemlju ne trebaju biti cijepljeni. Ukoliko se to promjeni, njemu u korist ide i činjenica da ima rezidenciju u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ipak, okolnosti su kompliciranije za Rim, koji će biti neizvjesnija lokacija za Đokovića jer ne žele dati medicinsko izuzeće Đokoviću. S druge strane, odlična je vijest što se gotovo sigurnim čini njegov nastup na drugom Grand Slamu, Roland Garrosu. Francuske vlasti 14. ožujka ukidaju sve mjere u zemlji, što će dozvoliti Đokoviću nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac sezone na Wimbledoneu, Mastersi u SAD-u i US Open

Đoković je prošle godine na Wimbledoneu uzeo šesti naslov i treći uzastopni Grand Slam. Ove će godine Đoković imati svaku priliku obraniti naslov nakon što je UK ukinulo sve COVID restrikcije.

Međutim, nastavak sezone pod većim je upitnikom za Đokovića. US Open traje od 29. kolovoza do 11. rujna, a pitanje je hoće li Đoković moći igrati. Isto vrijedi i za Cincinnati i Canadian Masters, koji također traže potvrdu o cijepljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još su dva turnira na kojima bi Đoković sigurno htio igrati ove sezone. Jedan od njih je Masters u Parizu, gdje je Đoković slavio protiv novog svjetskog broja jedan, Danila Medvjedeva. Idealni kraj sezone za Đokovića bio bi na ATP Finalsu u Torinu krajem studenog.

Potrebno je naglasiti da se pravila i mjere neprestano mijenjaju, zato ostaje sigurno da će biti još rasprave o tome gdje će Novak Đoković moći igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Novak Đoković

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo