NIJE IŠLO / Bivši pobjednik US Opena zaustavio veliku hrvatsku nadu: Unatoč porazu, čeka ga najbolji plasman u karijeri

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Unatoč porazu, Prizmić će napredovati za 30-ak mjesta na novoj ATP ljestvici i prvi put u karijeri doći među 300 najboljih tenisača svijeta

12.5.2023.
19:30
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski 17-godišnji tenisač Dino Prižmić (ATP - 330.) zaustavljen je u četvrtfinalu ATP Challengera u austrijskom Mauthausenu, gdje ga je svladao prvi nositelj turnira Austrijanac Dominik Thiem (ATP - 96.) sa 6-3, 6-3.

Image
'BIT ĆE SPEKTAKL' /

Marin Čilić vraća se u Umag nakon devet godina: Na Croatia Openu nastupit će čak tri osvajača Grand Slama

Image
'BIT ĆE SPEKTAKL' /

Marin Čilić vraća se u Umag nakon devet godina: Na Croatia Openu nastupit će čak tri osvajača Grand Slama

Thiem je inače osvajač US Opena 2020. godine, a ove godine najavio je dolazak na turnir u Umag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč porazu, Prizmić će napredovati za 30-ak mjesta na novoj ATP ljestvici i prvi put u karijeri doći među 300 najboljih tenisača svijeta.

Prižmićev sugrađanin Duje Ajduković (ATP - 375.) nije prošao do četvrtfinala ATP Challengera u talijanskoj Francavilli, gdje ga je u osmini finala svladao Belgijac Kimmer Coppejans (ATP - 176.) sa 6-3, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić u trećem kolu Rima

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 24.) plasirala se u petak u 3. kolo WTA 1000 turnira u Rimu nakon što je u drugom kolu sa 3-6, 6-3, 6-3 bila bolja od Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovič (WTA-44.).

U meču koji je trajao dva sata i 17 minuta Vekić je servirala dva sa, a suparnica ni jedan. Također hrvatska je tenisačica napravila četiri dvostruke pogreške, a Sasnovič pet. Vekić je četiri puta izgubila svoj servis a suparnici ga je uzela šest puta iako je imala 20 prilika za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu je Vekić uzela servis Sasnovič i povela 2-1, no Bjeloruskinja ga je vratila za 3-3 i onda uzela servis hrvatskoj tenisačici za 5-3. U drugom setu hrvatska je tenisačica jednom izgubila svoj servis, ali ga je uzela dva puta bjeloruskoj tenisačici. U trećem setu Vekić također gubi servis još jednom, no uzima ga Sasnovič čak tri puta i zaključuje meč u svoju korist.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni ogled i četvrta pobjeda hrvatske tenisačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem kolu hrvatsku tenisačicu očekuje Ruskinja Ljudmila Samsonova, 16. na WTA ljestvici, s kojom je do sada dva puta igrala i dva ju puta pobijedila.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo