'BIT ĆE SPEKTAKL' / Marin Čilić vraća se u Umag nakon devet godina: Na Croatia Openu nastupit će čak tri osvajača Grand Slama

Image
Foto: Profimedia

Čiliću će ovo biti sedmi nastup u Umagu, a osim osvojenog naslova 2012. može se pohvaliti i plasmanom u finale godinu prije toga

11.5.2023.
14:38
Profimedia
VOYO logo

Pobjednik Croatia Opena u Umagu iz 2012. godine Marin Čilić potvrdio je kako će nastupiti na ovogodišnjem izdanju jedinog hrvatskog ATP turnira koji će se održati od 24. do 30. srpnja, a osim Čilića svoj povratak u Umag je najavio i Austrijanac Dominic Thiem, koji je podigao pobjednički pokal 2015.

Image
PLAVI VIKEND /

Dinamovi navijači u tri će dana imati pune ruke posla, spektakl je zajamčen: 'Svi ćemo skupa uživati...'

Image
PLAVI VIKEND /

Dinamovi navijači u tri će dana imati pune ruke posla, spektakl je zajamčen: 'Svi ćemo skupa uživati...'

Čiliću će ovo biti sedmi nastup u Umagu, a osim osvojenog naslova 2012. može se pohvaliti i plasmanom u finale godinu prije toga. Posljednji je put u Umagu igrao 2014. godine kada je stigao do polufinala. Početkom ove godine morao se podvrgnuti operaciji koljena pa je tako posljednji nastup imao na turniru u Puneu još u siječnju. Najveći uspjeh u karijeri 34-godišnji Međugorac ostvario je 2014. godine kada je osvojio US Open, a igrao je još i u finalima Wimbledona 2017. te Australian Opena 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thiem je, pak, samo jednom igrao u Stella Marisu, tako da je njegov učinak na turniru savršen. Najveći uspjeh u karijeri 29-godišnji Austrijanac ostvario je 2020. kada je slavio na US Openu, a još je tri puta bio u finalima najvećih svjetskih turnira. Gubio je u finalima Roland Garrosa 2018. i 2019. te Australian Opena 2020.

Kako je nedavno svoj povratak u Umag najavio i pobjednik iz 2006. Švicarac Stan Wawrinka, već sada se može reći kako će turnir biti bogat velikim zvijezdama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva trojica do sada najavljenih igrača su tijekom karijere osvojili pregršt naslova na najvećim turnirima, a zajedničko svima njima je da su u jednom trenutku karijere došli do čak trećeg mjesta na pojedinačnoj ATP listi. Također, sva trojica se mogu pohvaliti da su osvojili naslove na 'grand slam' turnirima. Plava Laguna jako puno ulaže u turnir koji je u posljednjih nekoliko godina podignut na izrazito visok sportski nivo na kojem svakako želimo da ostane. Biti će još dobrih vijesti o igračima na turniru u ovoj godini, a i izvan teniskih terena očekuje se jednako kvalitetan zabavni i sportski program", istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora turnira i predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

"Više od desetljeća čekali smo da neki od 'grand slam' pobjednika zaigra na našem turniru, a ove smo godine dočekali čak trojicu, i k tome još i trojicu bivših pobjednika Umaga. Prepoznali smo mogućnost koja nam se otvorila na tržištu i iskoristili je kako bismo, nakon Wawrinke, dogovorili i dolazak Marina Čilića i Dominica Thiema. Marin je na putu povratka nakon ozljede i izuzetno smo zadovoljni što mu se Umag ove godine uklapa u raspored turnira. Što se Dominica tiče, mučio se s ozljedom i povratkom u pravu formu, ali je na nekoliko posljednjih turnira, pogotovo u meču protiv Tsitsipasa u Madridu, pokazao da je vrlo blizu svoje najbolje razine. Vjerujem da će do Umaga sva trojica biti na još višoj razini i da će svim gledateljima priuštiti pravi teniski spektakl", rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo