Ekshibicija s Majoli / Teniska velikanka Martina Hingis za Vijesti.hr najavila sjajnu budućnost hrvatskog ženskog tenisa

Image
Foto: WTA Bol

Nakon što je u Bolu odigrala ekshibicijski meč s Ivom Majoli, u sjećanjima se vrativši 20 godina unatrag, teniska velikanka Martina Hingis za Vijesti.hr se osvrnula na tenisku današnjicu

12.6.2017.
14:10
WTA Bol
VOYO logo

Iva Majoli protiv Martine Hingis - na terenu. Zbilo se to jučer u Bolu na Braču, uoči finala jedinog hrvatskog WTA turnira. Povod? Točno dva desetljeća nakon njihovog finala Roland Garrosa, u kojemu je Majoli svladala tada dominantnu Hingis. Vrijeme će pokazati da je to bio jedini Grand Slam poraz Švicarke u toj velikoj sezoni.

Iako je prošlo nevjerojatnih 20 godina, Hingis je i dalje u vrhu. Doduše - u parovima. Netom nakon poraza u polufinala Roland Garrosa zaputila se u Bol, gdje nam je otkrila što je i danas pogoni u suočavanju s teškim teniskim izazovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje gorivo je igranje na najvišoj razini, osvajanje turnira i zadovoljština koja proizlazi iz toga", kazala nam je.

U ekshibicijskom dvoboju s Majoli, na svojevrsni je način uzvratila hrvatskoj igračici za poraz otprije dva desetljeća. Podijelile su prvih osam gemova, da bi Hingis u tie-breaku pobijedila sa 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljela bih da sam pobijedila prije 20 godina. Ipak, ponosna sam što sam bila dio tog finala. Iva je tada bila bolja i zasluženo osvojila naslov", priznat će Hingis nakon meča.

Prvi je put u Bolu, jednom od najljepših mjesta na svijetu za igranje tenisa, što ni ona ne može poreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuli smo se i teniske današnjice, koja je u ženskom dijelu specifična po velikoj izjednačenosti kada u ždrijebu nema Serene Williams.

"Doista 20 igračica može osvojiti Grand Slam. Vidjeli smo sada Ostapenko u Roland Garrosu. To se od nje i očekivalo, bila je jako dobra juniorska igračica. Svitolina također može osvojiti Grand Slam. Vrijeme je da Halep zasjaji. A Serena je uvijek tu, štogod tko rekao, jer ona je primjerice mlađa od mene", analizira Hingis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je u svemu tomu hrvatski tenis? Švicarka ističe da je ispred hrvatskih tenisačica velika budućnost.

"Ana Konjuh je zaista talentirana igračica. Mislim da trenutno traži stabilnost rezultata. Igra velike turnire, velike mečeve, ali onda joj se dogodi da na sljedećem turniru izgubi meč koji nije očekivala da će izgubiti. Veseli me što Donna sada igra bolje. Tu je i Petra Martić. Hrvatska ima prilično dobar tim", zaključit će Hingis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo