TENISAČI PODIVLJALI ZBOG DRASTIČNE ODLUKE ATP-A: / Čilića su vjerojatno zatekli u avionu. Neki su i pretjerali - 'Koji je vama ku*ac'

Image
Foto: Profimedia

"Jako smo razočarani što se turnir ne može održati, ali zdravlje i sigurnost su od kapitalne važnosti"

9.3.2020.
15:14
Profimedia
VOYO logo

Teniski turnir u Indian Wellsu, prvi turnir iz Masters serije u sezoni, koji je trebao početi u nedjelju, otkazan je zbog epidemije koronavirusa u kaliforniji, objavili su organizatori. Nakon što je u Kaliforniji proglašeno izvanredno stanje organizatori turnira su su donijeli odluku o otkazivanju kada je zdravstveni odjel okruga Riversidea proglasio da se u dolini Coachella pojavio jedan slučaj osobe oboljele od koronavirusa.

"Prevelik je rizik u ovom trenutku za javno zdravlje da se u regiji Riversidea organizira okupljanje takvog opsega", citirali su organizatori u priopćenju objašnjenje doktora Davida Agusa, profesora medicine na Kalifornijskom sveučilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo razočarani što se turnir ne može održati, ali zdravlje i sigurnost lokalne zajednice, igrača, volontera, sponzora, zaposlenika, prodavača i svih osoba uključenih u ovaj događaj su od kapitalne važnosti", kazao je direktor turnira bivši tenisač Tommy Haas, dodajući kako je spreman organizirati turnir u neko drugo vrijeme, no bez dodatnih pojedinosti.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Rafael Nadal (ESP) during his practice at the 2020 Indian Wells Masters 1000 at Indian Wells Tennis Garden, near Palm Springs, CA, USA, on March, 7, 2020., Image: 504569997, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Burne reakcije

No, reakcije tenisača bile su nešto burnije. Marina Čilića su vjerojatno zatekli s ovom vijesti u zrakoplovu jer je do jučer igrao Davis Cup, a Rafael Nadal i Novak Đoković već su stigli tamo. "Ovdje smo još uvijek i odlučit ćemo što dalje. Nadam se da će se naći neko rješenje", komentirao je Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac Diego Schwartzman saznao je za otkazivanje preko medija. "Bilo bi dobro kada bi ATP bolje komunicirao s igračima. Nije baš najsretnije saznati preko društvenih mreža ili WhatsAppa", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekima ovo otkazivanje nije dobro sjelo. "Koji je ovo ku*ac", iznenađena je bila Belgijanka Kirsten Flipkens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potresen sam", rekao je Dennis Shapovalov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom turnira kroz terene i tribine prođu deseci tisuća ljudi s obzirom da samo na centralnom terenu može biti 16.000 gledatelja. Sljedeći turnir koji čeka tenisače i tenisačice također se održava u SAD-u i to u Miamiju za dva tjedna. U svijetu je zabilježeno 109.032 slučajeva oboljelih, dok su do virusa preminule 3.792 osobe.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo